Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Ängby IF
2 – 1
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat: Ängby IF - FC Stockholm
tis 2014-04-22 | Simon Brännström

Inte alls roligt. Inte alls enligt plan. Allt som startade så bra att det slutade i en sådan total misär.
Eller misär är kanske att ta i, men fruktansvärt tråkigt. En olustig känsla som äter sig mätt på ångest. 2011, 28;e maj besegrades Ballstars med 8-0 på ett nyklippt konstgräs. Där och just då startade Sveriges längsta svit genom tiderna, i antal seriematcher i rad utan förlust: 55 stycken. Femtiofem stycken. Malmö FF klarade 49, Småländska Väckelsångs IK spelade 51 matcher i rad utan förlust 1957/58-1960. Men numera är det svenska rekordet hos FC. 55 matcher, mellan 2011-2014. En bedrift och ofantligt stort, att det tog slut på Ängby IP känns så oerhört tråkigt och tomt - men FC kommer igen.


Vad var det som gick så fel, och varför tog det stopp?

Allt hade börjat så bra, en stark trupp hade samlats och det fanns endast vinst på gång.
Två ändringar hade gjorts från debutsegern mot Vasasällskapet och det var David Schvarcz och Daniel Didrik som bytte plats med Daniel Hoch och Calle Andersson.

Stefan Elfver valde att ställa upp med den sedvanliga 4-4-2:

Simon Röse

Hafsia Engström Jeansson Gustafsson
Hauser Lidström(C) Segerström Uskali
Tedengren Dolk

Avbytare:
Andrew McClelland
Rickard Åberg
Daniel Didrik
Linus Nilsson
David Schvarcz

När domaren blåste igång matchen mötte FC en mur. Ängby valde att ställa upp med 11 försvarare och låg helt rätt i sina positioner. FC tog tag i bollen och gjorde precis vad de ville. Engström styrde och ställde, och bollinnehavet var säkert 85-15 i favör FC.

Efter ca fyra minuter snor Daniel Hauser bollen av Ängbys ytterback, fintar mittbacken och trycker in bollen stenhårt i bortre gaveln. 1-0 och nu skulle inget kunna gå fel.

Ängby har inget, absolut ingenting de första 35 minuterna. FC anfaller i våg efter våg, men den klassiska sista tredjedelen är inte tillräckligt effektiv.
Sista passen stämmer inte, och ledningen vägras att utökas.

Ängby fortsätter att försvara lågt, och hugger på de få kontringslägena de får. De är ofarliga hela halvleken trots att de har en mycket duktig anfallare i Hampus Eriksson.

Under den 44:e minuten händer det som inte får hända. Ängby vinner boll på FCs planhalva, absolut inte regelrätt och FC väntar in frisparken. Istället drar Ängbys bollhållare en chansboll mot mål, bollen tar en vid båge och långt, långt bort vid bortre stolpen springer sig Ängbys ytter alldeles fri och nickar in kvitteringen.

Oförtjänt och oerhört tråkigt.

Sista kvarten av först halvleken får inte FC igång sitt sedvanliga spel, utan slår långt, och bollarna går inte alls dit de ska. Elfver är mycket tydlig i paus, och taktiken är solklar. Sök er ut mot kanterna, och kom runt.

Andra halvlek är inte bra. Inte bra alls. Ängby är piggare och mycket mer alerta. Taktiken från pausvilan var som bortblåst. Ändå är det FC som är nära att ta ledningen. Ivan Tedengren springer sig fri efter en formidabel boll av Gustaf Segerström. Mycket säkert sätter Tsaren bollen, och alla tror att FC har ledningen.

En obegriplig offsideavblåsning kapar glädjen vid fotknölarna, och i anfallet efter när FC fortfarande inte förstår vad som har hänt. Då trycker Ängby in 2-1 med ett drömskott.

Ridå.

FC möblerar om, och trycker på. Kvitteringen hade absolut kunnat komma.
Ängby kontrar och är nära 3-1, men Röse står i vägen.

Matchen tar slut, och FC har förlorat. Fruktansvärt tråkigt. Sviten är bruten.
Ängby ska inte be om ursäkt för vinsten, utan är ett riktigt bra lag och kommer garanterat vara med i serietoppen.

Åtgärder som tas inför returmötet:
Plocka fram plånboken och köpa Hampus Eriksson, han är för bra för Ängby.

Matchens sheriffer:
Patrik Engström
Love Lidström

ps. 55 matcher i rad utan förlust i seriespel, är helt okej.

#motdiv3

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS