Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 0
Ingarö IF
Se fler bilder från matchen
Referat: FC Stockholm - Ingarö IF
mån 2014-04-28 | Simon Brännström

- Men vadå, om jag gör så här syns det väl? Dialekten från Uppsala myste fram ur hans mun.
- Nej Gurra, du har inga rutor. Love skakade trött på huvudet, men innerst inne bubblade ett leende.
- Men vadå, inte ens nu? Gurra drog i skinnet, magen spändes ut och håret smet om fingrarna. Någonstans långt där inne, tryckte sig en liten magruta fram och blänkte i det skumma skenet.
- Ja faktiskt, Love log. Nu syns det.
- YES! Älskar att vara klar för beachen. Gurra lutade sig bakåt och lät magen mullra fritt, rutan var redan borta, men idag skulle han fan se till att göra mål. Idag ville han vara artisten.


Lillen hade hämtat upp Tony precis, han älskade sin BMW. Den luktade cigg, men på ett gott sätt. Lite sådär som en cool fest kunde lukta. I baksätet låg Moberg och sov, visselpipan och tidtagaruret vägrade han släppa mellan snarkningarna.

- Fan hände sist? Tony Jonsson ryckte till av frågan, den var så arg.
- Vet inte... Tony mötte aldrig blicken utan lät den vandra runt på skinnklädseln.
- Jävla kuk vad jag hatar att förlora. Han slog så hårt på ratten att skinnet sprack, och den trötta tutan drog en ledsen suck. Fan, fan, fan, fortsatte han att skrika. FAN!
- Ta det lugnt, du väcker Moberg försökte Tony. Men Lillen var arg, riktigt jävla arg.
- Vet du, Lillen nästan viskade, och spottet flög ur munnen. Han orkade inte vänta på Tonys svar. Jag plockar upp Gurra i anfallet igen, och Ture ska fan få starta.

Med en vacker inbromsning och klassisk högersväng var de framme på ett soldränkt Stadshagen. Ingarö IF var där, och satan vad de skulle förlora.

Startelva: 4-4-2

Målvakt:
Simon Röse

Försvar:
Farid Hafsia Viktor Jeansson Patrik Engström Rickard Åberg

Mittfält:
Linus Nilsson Simon Turesson Love Lidström(C) Daniel Hauser

Anfall:
Gustaf Segerström Ivan Tedengren

Avbytare:
Daniel Hoch
Jerry Månsson
Erik Uskali
Andrew McClelland
Peter Dollar Dolk

Stadshagen hade tinat upp, varm som hetaste båtdäck låg den och väntade in FC. Alldeles så där grön och fin som bara Stadshagen kan vara. Kaffet var kokat och havrebollarna härjade fritt. Bestämda och mycket införstådda i uppgiften stod FC klara när domaren blåser igång.

FC möter ett Ingarö som står upp bra och vill spela fotboll, men i detta solsken och efter dessa havrebollar finns det inget som kan stoppa FC. Ett nybildat mittfältsnav i kapten Lidström och Simon Ture Turesson är fullständigt fenomenala. De vinner alla dueller och levererar klassbollar, gång på gång.

Efter tre minuter väljer Love Lidström att tunnla sin motståndare, tittfinta och därefter dra en yttersida som skär igenom allt och alla. Ivan Tsar Tedengren möter vackert, en klassisk två-fotare och han är fri. Misstag? Absolut inte, resolut sitter bollen lågt i bortre. Vackert mål, men oj vilken vacker framspelning.

Stefan Elfver sitter på knä och pumpar i luften. Nu jävlar ska det lossna, nu jävlar ökar vi på. Tankarna och euforin dunkar.

Som FC körde på. Som FC övertygade. Debaclet i Ängby är långt förgånget, och i anfall efter anfall mästrar FC fotboll.

Linus Nilsson och Daniel Hauser slickar linjerna, i anfall efter anfall och fyller på. Inläggen är precisa och löpningarna överdrivet bra.
Sen dyker matchens artist in i matchbilden, Gustaf Segerström. Flätad och klar, tittar han ut mot publiken. Möter flickors leenden och blinkar. Då får han bollen och väljer att tunnla den mötande mittbacken. Alldeles fri, helt naken mot målvakten. Gustaf sneglar ut mot tjejerna igen, nu är det de som blinkar och han som ler - nu är det Gustaf Segerström som trycker in 2-0 i krysset.

I omfamningarna med lagkamraterna väser han lyckligt.
- Jag gör två till grabbar.

Patrik Engström mittbacken som inte är bra - han är för bra - dribblar på egen planhalva, och med en sträckt vrist flyger bollen högt. Segerström hoppar, högre än alla, och högst upp möter han bollen perfekt med hans håriga bröst. Han vänder bort alla försvarare och på volley sitter bollen otagbart i det närmsta kryss han kan hitta.

3-0, matchminut '17. Glädje. Total jävla glädje. Alla skriker, alla kramas och high-fives avlöser varandra på löpande band.

Daniel Hauser, snabbare än snabbt, tar tag i bollen och börjar springa. På vägen dribblar han bort medspelare, domare och motståndare. I periferin springer Segerström, och Hauser väljer att passa. 4-0. Gustaf Segerström har gjort hattrick och vrålet som breder ut sig över Stadshagen är så vackert.

Uppsalas okrönta konung Dogan Kaya hade varit så stolt. Hans Goofy hade gjort tre mål, och blommat ut i artisteriet redan efter 40 minuter. Åh så härligt.

När domaren blåser av är Stefan Elfver alldeles blöt av svett. Det rinner, och porlar om hans rygg. Hans porer gråter glädjetårar och FC har äntligen visat hur bra de är.

Där bak hade Hafsia och Jeansson lekstuga, Rickard Åberg vann dueller, både i luften och på marken. Simon Turesson var precis så bra man hade hoppats. Love Lidström bjöd på vackra dribblingar och kloka beslut. FC var tillbaka.

Andra halvlek fortsätter såklart där den första slutade, med total FC-dominans. Uskali kommer in och med Finlands bästa teknik äger han sin kant.

Peter Dolk, världens rikaste målskytt springer sig fri.
Dribblar bort en back, dribblar bort målvakten. Helt öppet mål, men Dollar väljer att missa.

- Vafan! Varför gör du så? Love var rasande.
- För jag har råd gubben, Dollar blinkar och tar några klunkar vatten. För jag har råd.

Trots missade chanser fortsätter FC. De maler sönder ett Ingarö, och i anfall efter anfall är 5-0 på gång.

- Coach! Jag kan hoppa in nu. Havrebollen var halväten och kokosflingor flög omkring mellan Hochs läppar.
- Okej. Kör dig som forward.
- Näe. Jag ska köra vänsterback. Tänkte slå lite sköna bollar. Hochs röst var som smekning.

När Hoch väl kom in, var det just på vänsterbacken. Med hans högerfot satte han Hauser, Dolk och Jerry Månsson i friläge efter friläge. Tyvärr valde linjedomaren att felaktigt blåsa gång efter gång.

Tillslut så fick Dolk nog. På Dolk-manér borrar han ner huvudet och påhejad av gamla Fc-spelaren Alex Thür från sidan sätter han fart.
5-0 är vackert och otagbart.

5-0 är ett slutresultat som borde varit betydligt större, dock så skapade faktiskt Ingarö några farliga omställningslägen. Men då var han där, fantomen: Simon Röse. En panter i målet, och en mardröm att möta. Nollan blev intakt, och Röse var fenomenal.

Bilen luktade fortfarande cigg. Nu var den varm också. Skinnet brände skönt i vinyljackan. Lillen sket i AC. Han ville svettas. Han ville känna värmen. Han älskade att vinna, och det var i en varm BMW som luktade cigg han ville fira segern i. För det var där den smakade bäst.Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS