Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
3 – 3
FC Andrea Doria
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm - Andrea Doria
fre 2014-05-30 | Simon Brännström

- Jag pallar inte mer. Rösten sprack gång efter gång. Magen krampade som aldrig förr. Han låg kvar på alla fyra. Knäna hade börjat blöda av de smutsiga fogarna. Toaletten på Stockholm Stadion stank av kräk. Kräk blandat med nervositet. Den där unkna doften som smög sig på en. Utan man hade någon chans. Stefan kräktes igen. Han grät. Det gjorde så ont, och det var så nära inpå. Snart skulle de gå ut på Stockholm Stadions gräs. Snart skulle de möta Andrea Doria. Magen krampade till och det sista av kebaben satte sig i toalettens botten.

- Det kommer gå bra gubben. Moberg höll hans hår, och kliade honom på ryggen. Det kommer att gå bra, fortsatte han ömt.

- jag pallar fan inte. Stefan hulkade. De hörde hur dörren till omklädningsrummet gled upp. De rödsvarta väggarna välkomnade kapten Love Lidström.

- Kom igen nu, tvätta av dig. Han får inte se dig så här. Mobergs röst hade blivit kall, nästan hård - men långt där inne tryckte stoltheten för hans coach.

Knäna skakade på samtliga. Dobbarna smattrade i golvet. Blickarna fladdrade och tankarna for all världens väg. Spelarna var laddade. De var klara. De var där. Där utanför dörren hade alla andra samlats. Alla som ville se FC vinna, vinna mot Andrea Doria. Läktarna var fullsatta, nästan överbefolkade i division fyra-mått.

Snart. Mycket snart. Skulle domaren blåsa igång matchen. Matchen som tog ett historiskt kliv i division fyra-fotbollen.

Stefan hade samlat ihop sig. Torkat kebaben ur hans hårlösa skägg. Tvättat bort tårarna och fått spelarna att förstå. Att idag, skulle de vinna. Idag skulle de inte förlora.

Till ett inferno. Ett inferno av rök och eld. Av fyrverkerier och folk. Den svartaste och rödaste rök omfamnade de alla. FC hade välkomnat Stockholm Stadion på bästa sätt. FC hade omfamnats av sin publik. Tillsammans kunde de inte förlora.

Startelva: 4-4-2

Målvakt:
Simon Röse

Försvar:
Farid Hafsia Viktor Jeansson Patrik Engström Rickard Åberg

Mittfält:
Eric Uskali, Love Lidström(C), Simon Turesson, Daniel Hauser

Anfall:
Gustaf Segerström, Ivan Tedengren

Avbytare:
Daniel Hoch
Daniel Didrik
Linus Nilsson
Tomas Engström
Axel Gustavsson

- Titta Love, titta! Ture var alldeles till sig. Det var folk på läktarna. Love och Ture tittade tillsammans. De vinkade. De log. Det var så härligt. Så mycket folk.
De skulle inte ha tittat. De skulle inte ha lett. För nu var det inte så härligt längre. Nu var inte alla lika glada, nu var massan på läktaren svart av ilska. Lika svartt som röken var deras ögon och rop som ekade över Stadion.
För när FC valde att vinka och le mot läktaren. Då valde Andrea Doria att spela fotboll. Snabbt. Precist. Hårt. Helt plötsligt stod det 2-0 till Doria, och FC fortsatte att vinka till publiken.

Röken hade lagt sig. Fyrverkerierna hade slutat smälla, och FC hade äntligen börjat spela fotboll.
En av matchens giganter började ta för sig, Eric Uskali, Finlands svar på Hagi - dribblade, sprang och vann. Ett stenhårt skott i ribban smällde högre än de högsta bangers. Tillslut är det Ivan Tedengren som visar hur man gör.
Han får en magisk passning. Tittar upp mot publiken, men ångrar sig genast, utan istället dribblar han bort sina backar - och med den hårdaste vrist sitter bollen otagbart.
Reducerat 1-2 och nu skulle FC ta tag i matchen.

Men så är inte fallet. Istället faller de än en gång in i skuggan, in i rädslan av att förlora.

Det är då den kommer, så lägligt, så oerhört lägligt. Halvtiden. Den kom, och den behövdes.

- Okej. Så här ligger det till. Aldrig hade en röst behövt så mycket. Aldrig hade en röst varit så hård. Så kall, och så behövande. Nacka-Johans ögon brann. Brann av en vilja att vinna som fattades hos spelarna. Nu går ni ut i halvtid, och springer. Ni krigar. Och ni vinner, fortsatte han. Där och då, tog hans ord fart i spelarna.

Sen startade en ny halvlek. En halvlek där FC visade vilka FC faktiskt var.

Love Lidström sprang kopiöst. Viktor Jeansson, den superba mittbacken vann allt. Farid Hafsia kunde inte vara bättre utan fullständigt körde över allt och alla.
På kanterna utmanade Uskali och Linus Nilsson gång på gång.

Daniel Didrik kommer in och visar att det inte finns någon som är i närheten av hans kapacitet som targetplayer.

Sen hände det.
Bryskt och fult blir Love Lidström kapad. Han faller, och domaren tvekar aldrig. Straff.
Ivan Tedengren, med en högerfot vackrare än vackrast smäller in kvitteringen. Nu. Nu var var FC tillbaka.

Det tar inte lång tid innan Daniel Didrik rycker sig fri, fintar och mycket behärskat trycker in 3-2. Eufori.

Därefter handlar allt om FC, och snart skulle målen bara trilla in. Förmodligen skulle det bli tvåsiffrigt.
Men ibland vill inte bollen in.

Tyvärr väljer FC än en gång titta ut mot publiken och vinka. För i matchens sista minut får Doria straff.
Trots att de är på besök, hembjudna till Sveriges vackraste arena väljer de att sätta kvitteringen. Otroligt ouppfostrat och fräckt.

3-3.
Slut.
Ridå.

Matchens sheriffer:
Eric Uskali
Love Lidström
Viktor Jeansson
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS