Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 2
Skå IK & Bygdegård
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm - Skå IK & Bygdegård
lör 2014-06-07 | Simon Brännström

Han smakade på namnet. Dollar. Det smakade bra, riktigt jävla bra om man ska vara ärlig. Hela gommen skrek av glädje och tungan blev alldeles sträv. Han fullkomligt älskade sitt smeknamn. Dollar. Sen var han rikast i laget också, det visste han, och det visste alla andra för den delen. Men ändå, Dollar - vilket namn! Han rörde om i sitt pulverkaffe, det skulle drickas svart. Mjölk var dåligt för andedräkten, och Dollar älskade att kyssas. Då kan man inte springa runt och lukta mjölk.
Snart var det match också, och han hade varit borta ett bra tag nu. Barcelona hade alla kallat och Dollar hade svarat.
Han skulle bara klä på sig innan han tog hojen till matchen. Han hatade att klä på sig. Kaffe skulle ju såklart drickas naket och utan mjölk, så enkelt var det. Naken och med det rykande pulverkaffet ställde han sig framför spegeln och lät sig som så många gånger förr, imponeras. Till och med reflektionerna kändes rika. Han lät ordet Dollar smacka på tungan en gång till. Peter Dollar Dolk. Det lät bra. Riktigt jävla bra.


Stefan visste att matchen mot Skå skulle bli en av de viktigaste. Det var i sådana här matcher man var tvungen att vinna. Inte vika ner sig och dö. Trots att Skå var ett bottengäng kunde de garanterat ställa till med problem. Han hade läst på deras facebooksida att de hade haft otur i tidigare matcher, saknat spelare, skador hade härjat och folk hade inte dykt upp. Det var skrattretande, och Stefan log i sin ensamhet. Vilket lag i divison fyra hade inte de problemen. Trots att badrummet var släckt och inte en glipa ljus kunde leta sig in, så såg han ändå klart. Idag skulle FC äga bollen och då fanns det en person som kunde glänsa, och när han glänste då kunde vad som helst hända. Idag skulle det vara Daniel Hochs match. Det visste han.

Startelva: 4-4-2

Målvakt:
Christoffer Noaksson

Försvar:
Axel Gustavsson Farid Hafsia Simon Turesson Fredrik Ingel

Mittfält:
Linus Nilsson Love Lidström(C), Daniel Hoch, Eric Uskali

Anfall:
Gustaf Segerström, Peter Dolk

Avbytare:
Ivan Tedengren
Andrew McClelland
Rickard Åberg
Tomas Engström
David Schvarcz

Stefan älskade att kunna få använda Hoch som en treaquista. Låta honom göra precis vad han ville, ge Hoch den frihet han behövde.

- Va ska ni komma å kolla? På riktigt? Hoch knöt näven i luften och blundade. Morsan och farsan skulle komma på matchen. Knottrorna på kroppen spred sig och stoltheten frustade. Han skulle visa dem.

Hoch lade på telefonen, och bara njöt. Kunde det inte bara bli avspark snart.

Klockan slog 14.00 och domaren blåste igång matchen, en match som sågs av nästan tusentalet åskådare, minus några hundra, och ytterligare ett par hundra.

Som FC dominerade. Från start. Det här hade Stefan Elfver gjort klart innan avspark. Denna match ska bara vinnas.

Love Lidström var fullständigt magisk i sin defensiva mittfältsroll och byggde upp anfall efter anfall. Den nya mittbacken Simon Tjuren Turesson var outstanding och med ett lugn som i närmast kan liknas rohypnol ägde han sitt eget straffområde. På vänsterkanten visade Fredrik Ingel att han är tillbaka på riktigt. Som vänsterback är han den bästa vänsterbacken i hela division fyra, förmodligen ännu högre upp.

Men det var inte där FC vann matchen. FC vann matchen genom den nya offensiva mittfältaren Daniel Hoch, med hans föräldrar på läktaren visade han än en gång att när han vill är han den bästa spelaren i division fyra någonsin. Hans blick och hans känsliga fötter satte bland annat Finlands svar på Ronaldinho ”Eric Uskali” i lägen om vartannat.

Sedan tog planens rikaste över. Han tittar ut mot det gröna gräset på parkeringen. Ser sin hoj blänka. Den nästan vinkar till honom, kastar slängkyssar och berättar hur mycket den saknar sin Dollar. Då sätter han fart. Peter Dollar Dolk får med sig bollen i steget och klipper till, från 35 meter sitter bollen stenhårt i krysset. Otagbart och ofantligt vackert.
Han måste fira, han måste göra sin målgest. I kalsongerna gräver han upp två rödingar. Skrynkliga och lite lagom blöta. Han springer allt vad han kan mot Stefan Elfver och resten av bänken som ställer sig upp. De applåderar. Dollar springer fort, och med ett graciöst kast seglar de svettiga sedlarna in i båset. Money rush. Det var så han kallade den.

När sedan Eric Uskali tar en löpning får han en perfekt pass av lagkapten Lidström. Några klassiska tvåfotare och en och annan tunnel. En chip över keepern och bollen studsar på mållinjen innan en Skå-försvarare trycker upp bollen i eget kryss. 2-0 och matchen är redan avgjord.

Det är sedan det händer. FCs Joe Labero, Daniel Hoch får bollen på mittplan. Tricksar upp den, kör lite tittfinter. Kollar att mamma och pappa ser honom. Vinkar, och mimar” kolla nu, tre noll”. Första försvararen åker på en tunnel, och den andra en kroppsfint. Målvakten står på halvdistans och från 34,5 meter lobbar han in bollen i krysset. Hela målburen grät. Det var det vackraste den varit med om.
3-0, och matchen var numera ännu mer avgjord.

Då FC väljer att ta paus i 43 minuten, och Skå fortsätter att spela till domaren blåser - blir det såklart en retfull reducering. Inte alls farligt, men bara klantigt.

Andra halvlek fortsätter som så många andra halvlekar gjort förut: FC-dominans.

Love Lidström och Daniel Hoch fullkomligt äger Kristinebergs IP denna afton, och på kanten leker Eric Uskali bort försvarare gång efter gång.

4-1 är mycket snyggt volleymål av Ivan Tedengren. FCs skyttekung. När sedan kapten Love Lidström sätter 5-1 med ett stenhårt skott i krysset så orkar inte FC spela längre. De spelar nämligen för bra. De måste slå av på takten så att de inte blir starstrucked på sig själva.

Tjuren väljer även att ta ett rött i 70:e minuten. Det var för ojämnt tyckte han och kände sig taskig mot Skå - men denna eftermiddag var inte Skås. Det var FC.

När domaren tillslut väljer att blåsa av matchen har Skå dock lyckades reducera, men bara för att FC ville det. Inte för på grund av något annat.

Hjälm. Ja, hjälm kunde man ha på sig fast man var naken. Dollar stod framför spegeln igen. Han hade gjort mål och ville nu unna sig lite mirror-time. Det gjorde han alltid när han hade gjort mål. Musklerna glänste av svett och han kände sig rik. Dollar Dolk tänkte han, vilket namn. Vilket jävla bra namn.


Matchens sheriff:
Daniel Hoch
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS