Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
BK Sandplan
0 – 5
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Första nollan
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Härligt solbränd så att det nästan gjorde ont, gick Brännström bort till servitören på Ocean Club i Marbella.

- Hola

- Hola senior, svarade han.

- Dom Pérignon. Vintage, white gold 3 liters.

- Are you sure, sir.

- Of Course.

- It’s 37 500 euro sir.

- No problem, this is for Fc Stockholm.

När kapten Eflver varit ute hos El Hamid, hade han känt en viss otrygghet. Sammy hade suttit i sin solstol och tagit sin sedvanliga siesta.

- Fan, Sammy. Hur fan gör vi idag? Rossi är borta, Brännström steker i Marbella, och jag fick inte ligga igår.

Sammy log.

- Inga problem kompis. Om du hämtar en Tuborg, så ska jag fundera lite.

Han hittade en kolbit från gårdagens engångsgrill och började skissa en elva på ena väggen av sin solblekta husvagn. Runt omkring låg gårdagens stöldgods från seven-elven och skräpade.

Startelva: 4-5-1

Muhrbeck

S. Elfver T. Jonsson E. Storm J. Moberg

M. Lundgren R. Jansson F. Olander P. Engström M Bergdahl

D. Hamrén

Avbytare:

N-J Eriksson

L. Persson

D. Sedelius

Sammy tuggade sakta på sitt grässtrån och drog ner halmhatten över ögonen. Bredvid stod Elfver och beundrade sin coach. Trots flera bortfall hade Sammy lyckats skapa en elva som ingav en extrem trygghet. Marcus med hans enorma penis var tillbaka, Hamrén skulle visa vilken killer han är och Muhrbeck skulle få göra debut.

Viktigast av allt. Daniel Sedelius – Fc Stockholms alldeles egna Pia Sundhage hade nu äntligen blivit spelklar. Sammy vågade dock inte starta med honom då han inte ville förnedra motståndarna alldeles för mycket.

Love Persson struntade i att ha ett dop denna helg och snart var det dags för honom att göra sina patenterade kantlöpningar.

N-J Eriksson? Jo, även han hade släppt Angel för en dag.

Eldkvarns ”Fulla för kärlekens skull” dundrade ut ur högtalarna på Ocean Club i Marbella. I poolen låg Brännström och visade att han hade en extremt bra flytförmåga. Runt omkring sig skränade FC Stockholms spanska fans med jubel och kärlek till deras klubb. FC Stockholm berör, vinner och finns överallt. Brännström kollade på klockan. 14.00, han skänkte en tanke till sin klubb som stod uppställda och klara att påbörja sin förnedring.

Det dröjde inte många minuter innan BK Sandplan förstod att de närmsta två timmarna skulle bli hemska. Gamnackade och med tårar i ögonen försökte de desperat att få tag i bollen. FC Stockholm sprang rakryggade och hunkiga och bevisade än en gång, att de besitter en enorm fotbollstalang.

När Elias Storm rätt tidigt får en frispark 45 meter från mål tvekar han inte. Olander skakar på huvudet.

- Du måste skämta Elias?

- Skämta? Nej, jag är bara för bra.

Det ekade över Gubbängens IP när han träffade bollen, vinden ven och gav samtliga i publiken bratslick, när sedan målvakten i Sandplan inte han få undan händerna var bytet ett faktum. Han signalerade direkt för byte med berfarat benbrott.

Sekunderna senare gör FC det banbrytande målet, och det var den notoriska målskytten Daniel Hamrén.

Mattias Lundgren dribblar av två förvirrade motståndaren innan han drar in ett hårt, flackt inlägg. Hamrén möter med yttersidan utanför straffområdet och bollen borrar in sig i nättaket – vackert!

Minuterna senare är några av de viktigaste i FC Stockholms historia, de är inte bara viktiga, de är även extremt vackra.

Robert Jansson en mittfältsdynamo som spelar fotboll bättre än Redondo, tar ner bollen på bröstet vid mittlinjen. Elfver ser sin möjlighet, han påbörjar en löpning från eget straffområde, han rundar Mattias Lundgren, han rundar Sandplans vänsterback, och när sedan Jansson drar iväg en höjdboll över motståndarnas backlinje kommer 2-0. Elfver möter det perfekta inlägget med sin hårdhudade panna, bollen seglar över målvakten. Ribba in. I ren och skär eufori sliter han av sig tröjan, slänger den på målvakten, sjunker ner på knä och ber en stilla bön. Han är så lycklig att världen synes stå still. Elfver hade fått göra sitt första mål för klubben han älskar mer än något annat. Än idag darrar han på rösten, och tårar fuktar hans kinder när han berättar om sitt magiska ögonblick.

El Hamid myser på bänken, halmhatten smiter åt hans egyptiska panna, och svettpärlor dansar ner.

- Love, Nacka, Sedeluis. Det är dags!

Som små glada pojkar spritter det genast i benen på dem.

Moberg, Elfver och Olander kliver av.

I Marbella beställer Brännström in ännu en MrDon hans ersättare i FC Stockholm för dagen, tar en klunk vatten vid stolpen. Klasskillnad.

Dags att avancera i skytteligan, tanken slog Patrik Engström, och han levererade direkt. En glidtackling där dubbarna mest träffade ett stackars Sandplan-knä, fick Elfver med sig bollen, Patrick vinkande, och 40-meters krossen satt som klistrad på Engströms bröst. Han tittade upp, Hamrén stod helt ensam vid bortre stolpen, ett hånleende och sedan slog han till. Bollen tog en sån fart att han nästan blev rädd, om han passade? Inte en chans, den satt otagbart i målvaktens närmsta kryss. En liten vink till publiken, och tre fingrar. Publiken kunde läsa på läpparna:

- Tre mål. Det är inte svårare än så.

Halvtid.

- Bra killar. Fast jag inte är med så spelar ni fan bra. El Hamids ord värmde. När FC fick beröm från sin tränare, växte de alla ytterligare några meter. Marcus Bergdahl och hans enorma penis var dock inte nöjda. Varken han eller hans penis hade lyckats göra något rätt under de första fyrtiofem minuterna. Kom igen nu kompis, han gav sin storvuxna vän en klapp och bestämde sig. Nästa halvlek var hans.

- Muhrbeck! Fortsätter du så här så håller vi äntligen nollan! Olander hade tagit ordet. Alla var nöjda att Brännström hade valt mrDon idag.

Love Persson med FC Stockholms näst hungrigaste tabulering, satt och funderade på det nyklippta konstgräset, bredvid satt Sedelius alldeles salig. N-J Eriksson då. Han hade vågat sig upp till Gentlemännens ledare Anders Nylén och FC Stockholms dansanta supporter nr19 Angel.

Domaren blåste igång matchen och Brännström beställde in en till flaska Don.

Ett rent och skärt bombardemang. De sista fyrtiofem minuterna är ett sådant fotbollsgodis att alla 200 i publiken gick upp fem kilo i vikt. Love Persson, Nacka Eriksson, Daniel Sedelius, Daniel Hamrén, Mattias Lundgren och Fredrik Olander, alla skjuter ordagrant sönder målburen, tyvärr så landar de vackra skotten i stolparna och i ribban. Vaktmästaren på Gubbängens IP kliar i sin flint, och ringer Alcro för att beställa vit färg, färgflagnorna singlar fortfarande runt i luften på Gubbängen med FC Stockholm som avsändare.

Sen händer det. Marcus Bergdahl med den enorma penisen, visar klass, och åter klass. Samspel med Moberg, FC Stockholms egna Maicon, och Nacka Eriksson, den sistnämnda tunnlar Sandplans sista försvarare och stormar mot mål, bredvid sig har han Bergdahl. Eriksson tunnlar sedan även målvakten och han och Bergdahl springer mot det öppna målet.

- Vill du ha en assist, skriker Nacka.

- Jaaa! Svarar Marcus alldeles lycklig.

Ett snabbt väggspel innan Eriksson lägger in bollen enkelt i nätmaskorna.

4-0 – målgest? Nacka springer upp till publiken och dansar med Angel.

82% i bollinnehav, 100% i hunkighet, men Sammy El Abd Hamid är ändå inte nöjd. Radbandet tvinnas i en förtvivlande fart, och bönerna rabblas gång på gång. Motständarlaget ser oroligt på.

Oron är dock ej befogad, för att det är en sådan klasskillnad på plan att det är läskigt, och när sedan Nacka Eriksson drar ett inlägg som Marcus Bergdahl trycker upp i krysset så är slutresultatet ett faktum. 5-0.

Simon Brännström tittar på klockan, 16.00, matchen är slut. Tjock, rosa och full ler han, och sjunger med i Eldkvarns ”Fulla För Kärlekens Skull”, som gått på repeat de senaste två timmarna. De sista litrarna av Don häller han ut i champangebadet och vaskar till FC Stockholms ära.

I omklädningsrummet där glädjetårar rinner och snoppmäteri utförs frågar Tony Jonsson, Niklas Muhrbeck:

- Varför tog du upp hemåtpassen?

- Hunkigt, svarar han innan han förlorar snopptävlingen i duschen.

I publiken pratades det om när de skulle få se vilden Andres Björk på plan igen. Sammy Abd El Hamid har lovat att supportrarnas älskling är med i nästa match. Franzén och bröderna Sjölin är även de disponibla till nästa helgs drabbning.

Alberto Rossi då? Han valde att åka gocart. Ostraffat? Nej, Stefan Elfver har lovat att ta hand om honom på tisdag.

Matchens hunk: Fredrik Olander

Varför? Det finns ingen som spelar fotboll lika hunkigt och lika vackert.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS