Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Vasastan BK
0 – 1
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat Vasastan BK - FC Stockholm
fre 2014-08-08 | Simon Brännström

Han satt och funderade. Hårbotten kliade, och ryggen grät av svett. Sommaren hade varit fruktansvärt varm. Han hatade den egentligen, allt förutom skugga på sommaren var bara jobbigt.
Usch, hela den här säsongen hade varit jobbig. Det hade blivit bra mycket tuffare än vad det skulle ha varit. Varför kunde inte allt vara enkelt? Varför kunde inte rekordet ha fortsatt in i oändligheten. Satan vad han hatade fotboll, men den hade honom i sitt grepp, och den skulle aldrig släppa taget. Stefan rev av en en pappersbit. Han gillade inte att torka sig på dass, han trodde alltid att det fanns något där nere, något som kunde bita sig fast.


FC hade gjort en helt okej vårsäsong. Det var ändå ett debutår i division fyra. Lite för många förluster, men ändå helt okej. Vägen till division tre var inte längre spikrak utan var numera en serpentinväg på ett frostigt berg - men det skulle gå vägen.
Efter två raka förluster, den längsta svit FC någonsin haft var det dags att börja vinna igen. Motståndet stod Vasastan BK för. Laget som både delade hemmaplan med FC, hade samma poängbehov och även de var nykomlingar.
Första mötet hade slutat med en 1-0 vinst. En vinst som satt långt inne, då VBK aldrig ger upp, och de slutar aldrig att springa.

I värmen bland flugorna så hittade Stefan sin startelva, det hade inte varit lätt. Skadorna var för många. Avstängningarna var för många. Och semester, hur fan kan spelare ta semester, fan vad han hatade sommaren. Trots alla avbräck var han ändå väldigt nöjd.


Startelva: 4-2-3-1

Målvakt:
Christoffer Noaksson

Försvar:
Axel Gustavsson Farid Hafsia Andrew McClelland Rickard Åberg

DefMittfält:
Love Lidström(C), Simon Turesson,

OffMittfält:
Gustaf Segerström Daniel Hoch Eric Uskali

Anfall:
Daniel Didrik

Avbytare:
Göran Marklund
David Schwarcz
Tomas Färnqvist
Peter Dolk
Simon Röse

När FC stod redo för att starta matchen, hade Stefan varit tvungen till att göra en ändring. Christoffer Noaksson hade på uppvärmningen hoppat och ramlat alldeles, alldeles fel. I en svart liten Audi försvann han från Kristinebergs IP, med en vrist som var allt för stor, och allt för blå. Stackars, stackars Gnejl.

Simon Röse drar på sig skorna, kör några extra kosttecken, kastar tejp på lagkamrater och ställer sig i mål.
Jag ska hålla nollan tänker han, det ska jag fan. Precis som förra matchen.

Under första halvlek stämmer det mesta. Förutom några omställningslägen så har FC verkligen kontroll på matchen. Det är FC som skapar lägen och det är FC som styr och ställer.

Gustaf Segerström och Eric Uskali hotar gång på gång på sina kanter, och Daniel Hoch visar att han har spelat i Champions Leauge. Koncentrationen finns inte riktigt där, men FC visar att de ska vinna.

När sedan upprullningen börjar på vänstersidan, och slutar med att Uskali kommer igenom och hittar en framrusande Turesson i straffområdet. När Ture sedan dundrar upp den i krysset. Det är då islossningen ska komma, det är då målen bara ska börja ösa in.

Men ibland blir det inte alltid som FC vill. Gräset blir bara längre och längre. Planen tyngre och tyngre och solen som inte lyser är varmare än någonsin.
FC sloknar, och FC tröttnar - men förlora det vägrar FC att göra! Inte igen, aldrig någonsin igen.

Den efterlängtade pausen kommer, där Leffes havrebollar väntar. Men stackars FC, de havrebollarna hade Brännström ätit upp långt innan. Hungriga och arga kommer de överens om att pressa högt, höja tempot och trycka in 2-o direkt efter paus.

Men ibland, bara ibland, blir det inte alltid som man vill, eller kommer överens om. Ibland blir det bara ett krig.

Trots att två av division fyras absolut snyggaste spelare Peter Dolk och Tomas Färnqvist kommer in.
Trots att förmodligen världens yngsta lite äldre fotbollspelare Göran Marklund trycker iväg en kanon i kryssribban från 50-60 meter, så blir det inte alltid som man tänkt.

Gräset finns inte kvar, det är numera kvicksand - solen som hade gått ner gick upp igen och bränner ner hela FC. FC står på knä, men FC slutar inte kriga, de slutar inte kämpa och längst bak finns en hjälte; Simon Röse. Som en katt spinner han i sitt straffområde och drar i sina morrhår innan han räddar boll på boll.

Vasastan springer, och de springer, och de springer lite till, men det är FC som vinner. En oerhört härlig seger. En seger som gör serpentinvägen till division tre lite, lite rakare.


Matchens sheriffer:
Simon Röse
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS