Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
0 – 2
IFK Lidingö FK
Referat FC Stockholm - IFK Lidingö
ons 2014-08-13 | Simon Brännström

Usch. Fy. Tankarna skrek. Hur kunde allt gå fel. Han som redan fått silverblont hår i sommar. Det började nu eskalera. Fotboll. Usch. Det är både äckligt och förstör livet. Den gör allt så oerhört mycket tyngre, svårare. Varför i helvete kunde de inte bara vinna varje match. Precis som de gjort tidigare år. Varför?

Det var så jävla mycket roligare då - och håret var mörkt blänkande och friskt.
Debutsäsongen i H4M hade inte alls blivit så som det var tänkt. Det skulle ju vara hur enkelt som helst. Det svenska rekordet skulle närma sig 100 matcher i rad utan förlust, serien skulle redan vara avgjord och FC skulle dansa sig lyckliga i champagnesprut match efter match. Nu var det varma långburkar från Tuborg. Förluster, och oavgjorda matcher. Rekordet var slut och håret var grått, grått, grått.


Nu låg han där i baksätet på bilen. Hans sedvanliga "sova-middags"-tid. Det var varmt och det var dags att stiga upp. Under armarna fanns det inte plats för något torrt tyg. Det skulle vara mörkt och blött. Det var en sådan sommar. En mörk och jävligt tung sommar. Förmodligen den mörkaste sommaren i Sveriges historia. Piss-sommar!

Men någonstans, hur mörk och hur varm än sommaren var. Hur grå han än blev, och hur vidrigt fotboll än kunde vara. Så var det dags att ta sig upp. Det kändes som om hösten skulle bli ljusare, bli kallare. Hristos Kitsos hade skrivit på, och Vasilis Birbas hade redan gjort debut. Fan nu började han tänka på den matchen också. Lidingö hemma. En match som skulle vinnas.

Vad hade egenliten hänt?
Det var sommar. Det var varmt. Det fanns publik och Kristinebergs IP låg grön och väntade.
Usch.
Första halvlek hade varit så där klassisk som bara den kan vara. Lite passningar. Lite skott, några löpningar och en och annan tunnel. Men sen då? 0-0 i paus.

Andra halvlek var rätt solklar. Det laget som skulle göra första målet, skulle garanterat vinna matchen. Men varför i helvete skulle det vara Lidingö som gjorde det? Elfver kände hur håret skiftade färg där i mörkret. Silvret tog över än mer. När Lidingö tryckte in 0-1 i 70:e minuten så drogs ridån ner över ett alldeles för varmt Kristinebergs IP.

Istället för att FC vann matchen och hakade på i toppstriden så gjorde Lidingö det. Usch. Fy. Fotboll var riktigt jävla äckligt ibland.
Trots det, trots att det var just jobbigt och förstörde livet för än, så fick man aldrig ge upp.
För än är det inte kört, och FC ska upp till division 3 - det kanske bara tar lite, lite längre tid.

Jimmy Sundqvist röt till efter matchen på Facebook, det kommer att tända spelarna. För när T-Dojan ryter, då lyssnar man.

Matchens sheriffer:
Andrew McClelland
Love Lidström

plus att Lidingös spelare: Sheku Kamara var riktigt, riktigt jävla bra.

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS