Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
Skå IK & Bygdegård
2 – 2
FC Stockholm Inter.
Referat Skå IK - FC Stockholm
tis 2014-08-19 | Simon Brännström

- Slå han, slå han!
Det kraxande, nasala skriket ekade över Svanängens IP. Spelarna på FCs bänk kollade runt. Hade de hört rätt?

Ivan Tedengren hade äntligen reducerat efter en fullständig forcering. Glad och lycklig hoppade lilla Ivan in i nätmaskorna för att plocka upp bollen. Med ivriga och glada steg ville han springa till mittplan för att kunna sätta igång spelet fort igen. Den aningen hårlösa lagkaptenen i Skå tänker helt annorlunda.


- Här ska ingen få ta min boll, tänkte han. Nej nu är det slut med fairplay. Det är min boll!

Han håller den hårt bakom ryggen och skyddar den från Ivans glada famlande armar. Det är då skriket kommer. Det nasala skriket, det nasala kraxande skriket från den lite överviktiga, åldrande och inte helt kärleksvänliga tränaren i Skå. Med några år över de femtio har han lärt sig mycket i sitt liv. Bland annat att skrika. Orden nådde hans lagkapten men Ivan hann undan.  

- Slå han! Slå han, skrek han. Slå han!

Stefans gråa hår hade fått nog, de vill inte vara gråa längre. De ville lämna vidare bördan, pressen på att leda. Då fanns det egentligen bara en kandidat. Silverrävarnas egen silverräv. Finlands vackra export Elias Storm. Denna gudomliga mittback, detta fysiska praktexemplar som ville ha kvar sina skruvar i foten, som ville att fotknölen aldrig skulle läka – för nu skulle han ta över ledarskapet. Hitta hörnvarianter och spelsystem.

Första matchen mot Lidingö hade börjat si sådär. Det blev första matchen någonsin där FC Stockholm inte gjorde mål, och förlorade. Nu var det annorlunda, nu var det Skå IK seriens superjumbo och ett tvåsiffrigt resultat var väntat. 

En plan fylld med jord och ogräs låg halvgrön och väntade. Svanängens IP Ekerös vackra fotbollsåker. Sorkarnas favorittillhåll, bjöd in till spel. Bland ogräsets höga strån sprang FC vilse på uppvärmningen, innan massakern skulle börja.

Förra gången lagen möttes fick Skå prova på att spela fotboll på en riktigt fin plan, förmodligen Sveriges bästa. Då var det ingen tvekan om vilket lag som skulle vinna och med Daniel Hoch i högform vann FC komfortabelt med 5-2.

När domaren tillslut blåser igång matchen förstår Storm att hans startelva kommer att vinna, de kommer fullständigt att krossa Skå.

Startelva: 4-4-2

Målvakt:

Simon Röse


Försvarare:

Farid Hafsia

Hristos Kitsos

Andy Belfast

Vasilis BirbasMittfältare:

Mattias Lundgren

Love Lidström ©

Gustaf Segerström

Eric UskaliForwards:

Peter Dolk

Ivan TedengrenErsättare:

David Schvarcz

Daniel Hoch

Tomas Färnqvist

Rickard Åberg

Axel Gustavsson

 

Som startelvan levererade och dominerade. Love Lidström var fullkomligt magisk, och när han drog ut bollen på vänsterkanten till Eric Uskali så var motståndarnas försvarare alldeles, alldeles vilsna. Ty Erics fötter trippade fram, och trollade gång efter gång. Längst fram stångade sig Peter Dolks sig lortig bland planens alla kullar och strån. FC anföll på kanterna och med vassa inspel var det mycket nära att FC fick in det förlösande 1-0 målet.

Men fotboll är inte alltid så kul, för ibland kan en misslyckad klacktunnel leda fram till en kontring, och på en kontring kan hal gyttja ställa till det, man kan ramla som sista man, och precis då kan faktiskt en motståndare få till sitt livs avslut. För fotbollen är så, ibland trycks bollen in, otagbart i krysset, även på FCs målvakt. Hur smidig Röse än må vara, hur mycket han än spinner och hur långa hans morrhår än är, kan han inte hoppa högst varje gång.

Att sen bara två minuter senare, fortsätta halka omkring på planen, och kanske dra en och annan misslyckad passning, inte få stopp på motståndarna. Ja då kan till och med FC ligga under med 2-0, mot seriens superjumbo.

Trots att den Facebook-lösa Hristos Kitsos - FCs livs levande legend - längst bak spelar fenomenalt, ligger alltså FC under och går till en pausvila med en förlust liggande framför fötterna.

Storms prydliga kalufs vitnade och kroppen kliade. Det här fick bara inte hända. Det här fick b inte hända! Dags att förlita sig på ett FC-Hjärta - Tomas Färnqvist. Denna fantastiska och vackra showercandy går in på mittfältet till andra halvlek och Gustaf Segerström flyttar upp. När sedan Daniel Hoch, trött efter midnattsloppet, kommer in och levererar några smörpassningar börjar FC närma sig.

När Tsar Tedengren reducerar till 2-1 och undkommer en misshandel, känns det som om FC ska ta hem det. Skå spelar med en man färre efter ett rött kort och när då Gustaf Segerström äntligen trycker in 2-2 finns det bara vinst!

Men detta var dagen då ålderstigande Ekeröbor uppmanar till misshandel och sorkarnas favoritmatta inte bjuder in till vinst. För denna match slutar 2-2.

Trots FC:s riktigt mediokra resultat på sistone lever hoppet om uppflyttning fortfarande. För den här serien, den är riktigt, riktigt märklig.

Husvagnen skakade. Skakade bara som den kunde göra när Sammy var arg. Riktigt jävla arg. Hans guldklocka från marknaden i Kairo hade slutat slå. Stefan hade slutat hälsa på och han fick inte spela matchen igen. Bröstet var klibbigt, så där klibbigt som bara hans bröst kunde var. Nu var det nog. Nu var det Sammys tur. Han skulle tillbaka. Tro mig män, tänkte han. Tro mig. Sammy skulle tillbaka. Klockan fortsatte att inte slå, och husvagnen skakade fortfarande bara som den kunde skaka. Det var tisdag, och han skulle tillbaka …


Matchens sheriffer: 

Love Lidström

Eric Uskali

Hristos Kitsos
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS