Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 0
Mälarhöjdens IK
Se fler bilder från matchen
Referat FC Stockholm - Mälarhöjdens IK
lör 2014-08-23 | Simon Brännström

- Ja, hallå? Rösten var riktigt trött. Egentligen orkade han inte svara på lördagar, men han hade tryckt fel.
- Tja det är jag.
- Va. Vem? Love Persson kände sig så där trött, så där trött som bara han kunde känna sig.
- Vafan. Skämtar du? Rösten mullrade nu. Det är ju för fan Dojan hör du väl! Jag lirade idag, rösten stack som åska.
- Va! På riktigt? Loves trötthet var som bortblåst. Hur fan gick det då?
- Vi vann. Fem noll.
Love kunde känna hur Jimmy log när han sa det. Hur hela han sprack upp i ett leende och att ölen nog aldrig smakat bättre i Sjöstaden förut. FC hade vunnit. Jimmy var tillbaka, och avståndet till toppen i tabellen var borta. Nu skulle det bara gå vägen. Nu skulle de upp.


Vägen till Norge hade varit ovanligt lång. Det kröp i hela kroppen på Lillen. Han skulle missa matchen mot Mälarhöjdens IK. Fan. Han hatade det. Han hatade varenda sekund av att inte ha kontroll. Tony och Moberg skulle leda laget, och han skulle följa matchen från kyrkan i mobilen. Det var det bästa med att gå på bröllop, han fick ändå sms om matchen.

Kristinebergs IP låg och väntade precis som den alltid gjorde när FC hade match. Alldeles grön och mysig. Den var även så där härligt våt, som den alltid var efter Gud bestämt sig att vattna. För det många inte vet, är att även Gud älskar fotboll, och Gud han älskar sannerligen FC.

Tony hade övat åtskilliga gånger. Han kände att pressen ville äta upp honom. Alldeles själv skulle han stå framför killarna i laget och prata. Hoppas bara de inte såg att han alltid blev röd på ryggen. Ibland smög sig rodnaden upp i nacken och öronen kunde nästan skina i mörkret. Han klappade sig på fickan för att känna att telefonen låg där. På den hade han laguppställningen och alla viktiga ord som han skulle säga. Någonting om att pressa och att man skulle ta någon yta eller nåt på en hörna. Skitsamma, spelade ingen roll att han inte förstod. Det var ju bara att läsa innantill.

Kristinebergs omklädningsrum andades bara inte FC. Det var FC, de rödsvarta väggarna och den hemliga luckan i golvet med kylskåp var något av det bästa som fanns. Där satt nu hela truppen och lyssnade till Tony Jonssons ord. De lyssnade och söp in varenda ett av dem. Avgör redan i första, och skjut för i helvete, var det sista de hörde innan de gick ut för att göra processen kort med Mälarhöjdens IK.


Startelva: 4-4-2

Målvakt:

Simon Röse


Försvarare:

Axel Gustavsson
Hristos Kitsos

Jimmy Sundqvist
Farid HafsiaMittfältare:

Linus Nilsson

Love Lidström ©
Vasilis Birbas

Eric UskaliForwards:

Gustaf Segerström

Ivan TedengrenErsättare:

David Schvarcz

Mattias Lundgren

Peter Dolk

Sammy El Abd Hamid


Sjukt för i helvete. Det var det enda Eric Uskali kunde tänka på. Orden skrek bland tankarna och tryckte sig ut. Skjut för i helvete. Käften tänkte han och sköt. Den vackraste av bågar tog fart och Eric stod still. Allt stod still, stillheten tog över Kristineberg och bollen trycktes in i bortre krysset. Vackert och oerhört otagbart. FC hade tagit ledningen efter endast två minuter, och äntligen hade laget börjat skjuta utifrån.

I första halvlek handlade allt om FC. Det fanns inte något att vara besviken på. Vasilis Birbas var fullständigt klockren som den defensiva mittfältaren bredvid lagkapten Love Lidström. FCs egna brandman Linus Nilsson var tillbaka på sin högerkant och sprang lite så där långt, och så där fort som bara han kunde göra. FC var verkligen i toppslag och det var bakifrån som laget hade svetsats ihop. Dojan Sundqvist och Hristos Kitsos var precis så där utomordentligt överjävligt bra som alla hade hoppats på. Det var ingen som vågade springa fel, eller att inte ta sitt jobb med dessa två herrar bakom sig. För när de ryter - då springer resten.

När Gustaf Segerström och Jimmy Sundqvist sedan kör ett dubbelhopp på en intränad hörnvariant och nickar in bollen i ett öppet motståndarmål. Då hade klockan tickat upp till matchminut tjugotvå, och FC var fortfarande helt överlägsna.

3-0 låg i luften och bara väntade, så när superbrandmannnen Linus Nilsson hoppar lite för högt, och nickar i ribbkrysset precis innan paus är det ingen som är förvånad. För det här är FCs match - helt och hållet.

Tony håller telefonen hårt. Orden och klapparna sprutar ur hans kropp. För det är han som leder idag, det är hans ord och hans lag som vinner. Till andra halvlek blir det inga byten, men alla fyra skulle få komma in, tids nog.

Men det var orden som ekade än en gång. De skrek och ville bara ut. Skjut. Skjut utifrån för i helvete, så han sköt. Eric Uskali, med sin mjuka lilla fot träffade han bollen än en gång så där perfekt. Sen for den iväg och landade än en gång i bortre krysset. Han hade skjutit, och han hade gjort 3-0.

Andra halvlek blev precis lika bra som den första om inte bättre. FC pressar och krossar sitt motstånd, och målen bara väntade att få trilla in.

Ivan Tsar Tedengren. Den ryska greve som äter beluga varje morgon var trött på sin måltorka, trött på att inte leda skytteligan så han tog fart. Han sprang, han dribblade och gjorde 4-0. Ett stenhårt skott i det bortre krysset, fast på längst ner och typ i mitten. Men 4-0 var ett faktum, och Tsaren hade äntligen gjort mål på Kristinbergs IP igen.

Ett till tänkte han, ett till så han sköt igen, och bollen gick in. 5-0 och slutresultatet var ett faktum. Samma siffror som förra gången de möttes. Nu levde hoppet om uppflyttning på riktigt. Det var inte längre så långt bort, och FC skulle ta det.

Kyrkjävel. Kyrkhelvete. Jävla kuk. Stefan var så svettig. Han var så arg. Den satans kyrkan hade ingen mottagning. Han kunde inte följa FC. Fan. Fan. Fan. Kyrkfan! Nej, det här var det sista bröllopet han gick på. Bara de vann, bara Tony hade gjort som han hade sagt. Fan.

Matchens sheriffer:
Jimmy Sundqvist
Hristos Ktisos

 
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS