Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Andrea Doria
1 – 3
FC Stockholm Inter.
Se fler bilder från matchen
Referat: Andrea Doria - FC Stockholm
mån 2014-09-01 | Simon Brännström

Det var som om det kokade. Han läste inte mycket, böcker var överskattat men en och annan Buster hade det bläddrats i efter morgonkaffet. Han gillade inte papperskvaliten, den prasslade alldeles för högt. Men det han hade läst nu. Det hade tagit priset. Här har han och FC kört en lång och skön försäsong, med vinster och bra spel och så fick han läsa det där i Hussfelts krönika. Kopia! Tärningen var kastad. De skulle få se att ”kopian” var bättre än originalet. Ja din jävel, det ska du allt få se.
Stefan älskade att åka runt i sin BMW peka finger under fönstret och att skrika tyst. Han skulle visa den där Hussfelt under säsongen. Han skulle hyscha honom. Det skulle han. Hysch-Hysch Hyschfelt!


- Simon! ropet ekade i huset, och Simon vaknade med ett ryck. Han förstod ingenting, och på golvet låg det travar med tvätt och gamla mackkanter med sylt, några glas med stelnad mjölk fanns det också.
- SIMON! Nu var ropet inte alls lika fullt med kärlek. Nu var det skarpt och krispigt. Simon, du skulle ju hänga upp tvätten, sa jag ju. Röses pappa hade kommit in i hans pojkrum. Under täcket låg Röse och skämdes.
- Men pappa, jag hänger aldrig tvätt. Det vet du väl?

Djursholms IP var omringat av hus för miljarder och äppelträden kunde ha blommat. Gräset var inte nyklippt och läktaren kunde ha varit välfylld. Korven var kokt och gifflarna fyllda med kanel. FC skulle möta Andrea Doria, Hussfelts kärleksbarn. Ett Andrea Doria som precis som FC underpresterat och låtit tråkiga Älta IF sväva iväg i toppen. Men det blir så ibland, de snyggaste och skönaste vinner inte alltid, utan ibland måste man dela med sig till de lite mindre lyckade.

Stefan kände sig ändå rätt nöjd. Här satt han i äppellunden i ett par mjukisbyxor och var så där skönt sommarsvettig. Två sena återbud hade skapat en viss oro – men ibland kan något negativt växa sig starkt och bli en positiv kraft istället. Precis som Axel Gustavsson. Högerbacken som sprang alldeles för mycket.

När Uskali hade trixat klart och Mattias Lundgren kört in porschen kändes det som om det skulle gå vägen. Birbas skulle bevisa att släkten var värst och Fredrik Ingel skulle vara så där grinig som bara han kan vara!

Startelva: 4-4-2

Målvakt:

Simon Röse


Försvarare:
Andrew McClelland
Hristos Kitsos

Jimmy Sundqvist
Farid HafsiaMittfältare:

Axel Gustavsson
Fredrik Ingel
Vasilis Birbas

Eric UskaliForwards:

Love Lidström(C)
Peter DolkErsättare:

David Schvarcz

Daniel Hoch
Rickard Åberg

Omklädningsrummet var inte alls lika fräscht och dyrt som de närliggande villorna. Det fanns varken pool eller trädgårdsmästare att tillgå. Inga bokhyllor som man kunde flytta på och hitta hemliga rum. Tur att Hristos Kitsos och Jimmy Sundqvist hade starka kroppar som nästan blänkte i det gamla mögliga rummet. För när Jimmy och Hristos flexade muskler, då tittade man – och man tittade noga. I Djursholm finns det hotta brudar, men i FC, där finns det fina killar och dessa fina killar skulle se till att hyscha Hyschfelt. För att ha blivit kallade kopior efter en lång försäsong det kändes. I första mötet hade Doria kvitterat i sista minuten. Nu skulle FC se till att vinna.

På det långa gröna gräset och med äppelträden framför sig drog så matchen igång. En match som var svår. För mitt på det gröna gräset fanns det en motståndare som var lite för bra, Max Axelsson.
- Honom ska vi ha tänkte Elfver och började räkna sedlarna i den svettiga fickan. Men som tur är hade FC spelare som var ännu bättre, och ännu starkare.


 Ofta brukar FC naivt tro att man kan föra varje match och utklassa alla, denna gång var taktiken klar. Stäng av Max, ta vara på misstag och vinn matchjäveln.
 Den här säsongen har FC fått många spektakulära mål mot sig, bland annat långskottet borta mot Skå. När sedan Dorias Sonny Lind dog iväg ett långskott, så kissade FCs bänk på sig. De orkade inte, de grät. Men bollen orkade inte hela vägen ner och touchade ribban. Fast egentligen hade det inte spelat någon roll, för nu hade Simon Röse varit där och räddat. Han hade nämligen fått instruktioner innan matchen att rädda bollar som gick mot krysset.

Istället börjar kapten Love Lidström göra lite sköna tittfinter. Ryckte på axlarna, körde en pistol eller två innan han lyfte bollen över backlinjen. Där kom den utfrysta familjemedlemmen Vasilis Birbas, tog ner bollen på det grekiska bröstet och dundrade bollen nästan in i mål. Sedan är det FC, bara, bara FC. För i något anfall senare trixades det lite extra och bollen nådde en djupledslöpande Love som tittade upp och spelade snett inåt bakåt – precis som man ska göra, och då förstod man varför Vasilis Biribas nu var en utfryst familjemedlem, för det visade sig att släkten är värst och FC har tagit ledningen med 1-0.

Doria försökte med den flinka Maxi spetsen, men FC stod emot och det är då Axel Gustavsson började springa lite för mycket. Han sprang så mycket så när han fick en perfekt boll av Love Lidström, blev han helt ensam med målvakten. Då vågar aldrig Axel missa, därför tryckte han istället in 2-0 och nu borde väl nästan matchen vara klar?

Men så var det där med kläderna. Klädhögen på golvet som väntar på Röse. Han orkade fan inte vänta längre, så han tog sig ut på ett äventyr hoppade högt och hängde tvätt – därefter är det 2-1 och pausvila.

- Kukarsle. Tankarna rullade runt i Elfvers kropp. Fuck. Nu kanske han inte kunde få hyscha Hussfelt efter matchen. Fan. Skulle det bli lika igen? Doria fick den där viktiga reduceringen som garanterat skulle ge dem extra kraft till den andra halvleken. Varför var han tvungen att hänga tvätt?

- Röse på riktigt? Vad tänkte du på? Elfver var trött.

- Äh! skit i det. Jag tar en straff i andra och räddar en bicykleta i krysset. Okej då eller? Röse klappade Stefan på huvudet och hade tagit en banan om det fanns någon.

Andra halvlek började såsom Elfver hade fruktat. Doria var hungriga och den där jävla Max var alldeles för bra. Som tur var så fanns det två supersheriffer i FCs backlinje. Jimmy Sundqvist och Hristos Kitsos som är så där bra, som bara de kan vara. Inte en duell förlorar de, och bollen kunde alltid få vila tryggt i deras jättefamnar när FC behövde pusta ut. 


Ett litet taktiskt genidrag senare, genom att låta Vasilis och Lidström byta position och ge Birbas uppgiften att stänga av Max. Då kan Fredrik Ingel och Love Lidström än en gång bevisa att de är det bästa innermittfältet i H4M. Gringa och härligt gestikulerande krigar de och hela FC sönder, stackars Doria.

Peter Dollar Dolk, den forna skyttekungen sprang och sprang, han hoppade, han ramlade och han vann. En delikat framspelning till den evigt djupledslöpande Axel Gustavsson ledde fram till matchens sista mål 3-1.

Daniel Hoch är dock oerhört nära att lobba in 4-1 från halva plan, men han kände sig inte helt sugen på att göra mål så han valde att lobba utanför. Ändå, fantastiskt vackert!

Simon Röse då? Jodå, Röse är spelaren som man alltid kan lita på. För när han lovar något då håller han det. Först briljerade Doriaspelaren, Emil Moberg, genom att köra en bicykleta. Bollen for iväg mot krysset men där låg den lilla och späda katten, och med en utsträckt arm tippade han bollen i kryssribban. Vackert av Emil – vackrare av Röse. 


Denna Emil ramlade sedan tungt i straffområdet och på något sätt fick domaren för sig att blåsa straff.
- Det är lugnt, väser Röse. Jag släpper inte in straffar, jag limmar dem.

Mycket riktigt låg bollen sedan i tryggt förvar i en hårlös barm. En snabb pizzablink ut till Stefan Elfver, sen satte Röse igång spelet.

FC har vunnit. 
FC är ingen kopia – och har bevisat att de är bäst.

Stefan blundade, kände hur kroppen spann i harmoni. Det var bara han och tankarna nu. Han och hans BMW. Nu lät inte orden lika töntigt längre. Tärningen var kastad, och FC hade plockat upp den och slagit sexor flera gånger i rad. Han älskade sin BMW. Han älskade att vinna. Hysch Hysch Hyschfelt, tänkte han igen fast på ett litet fint och ödmjukt sätt, för Doria var faktiskt ett rätt skönt gäng. Sedan rös han lite extra, och körde ett fuck you till en bilist. Såklart under fönstret, men det var ändå rätt tufft.- SIMON! Nu var rösten så där sprakande krispig igen. Röses pappa var arg. Har du hängt upp tvätten än? skrek han.

- Pappa, jag har redan hängt tvätt idag och tänker inte hänga igen, svarade Simon och tog en selfie.

Translation for Andy Belfast friends:
FC won 3-1.

Matchens Sheriffer:
Jimmy Sundqvist

Hristos Kitsos

Vasilis Birbas
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS