Årets hemmaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
Årets bortaställ. Puma är ny klädleverantör och Kichi Invest ny huvudpartner!
MATCHRAPPORT
FC Stockholm Inter.
5 – 0
IK Hepata
Se fler bilder från matchen
En tung dag, närmare bestämt 250 kg
lör 2013-12-28 | Simon Brännström

Sammy Abd El Hamid, en coach, en härskare, en vision. Det var än en gång dags för honom att göra underverk vid sidan om planen. En elva som var svårare än på länge att få ihop, då två spelare: Mackan och hans enorma penis, valde att gå på en promenad med sin tjej istället. Det är fantastiskt, att en man med en sån stor tillvuxen vän, även kan vara lagets största f…. – märkligt!

Sammy slet sina arabiska flikar blodiga, hungrig tog han resterna från stormköket och åt sin andra kebab för morgonen.

- Jag har det, mumlade han. Jag har ta mig fan det. Så klart .

Laget tog form.

Uppställning: 4-2-3-1

Brännström

Elfver (K) Storm Sedelius Moberg

Engström Jansson

Lundgren Rossi Eriksson

Hamrén

Hunkar vid sidan om:

Love Persson

Tomas Franzén

Tony Jonsson – Ass Coach

Sammy Abd El Hamid – Arabisk Manager

Han valde att än en gång lita på de lite för många kilona, längst bak, och längst fram – och det skulle visa sig att det var succé

På andra sidan plan stod spelare från Hepata IK och grubblade.

- Vad gör vi här, sa någon.

Oron växte sig starkare, när FC Stockholms mannar marscherade ut i den gassade solen.

Äntligen blåser domaren igång, och ett frenetiskt jobb på mitten leder till att FC tar tag i matchen, det dröjer inte många minuter innan den notoriska målskytten Rossi får ett läge, men vänsterfoten sviker, och bollen smeker bortre krysset…

Sammy kliar bort en flagna från hans flikar, han ser på den, begrundar den, och besudlar den…

Hepata, de har redan förstått att den här matchen vinner de inte. Den här matchen blir ingen lek, men de bjuder upp på kamp. En riktig ful kamp. Dobbar i låren, armbågar i ryggen, och fula tacklingar bakifrån, FC Stockholm tar allt med ett leende. Detta biter inte på dem, detta är endast en drivkraft.

PANG. Stolpen skakar fortfarande, frisparken från Engström är så ofantligt hård, att ingen hann uppfatta att han faktiskt sköt.

FC Stockholm fortsätter att nöta, men får inte det fina flow, de egentligen besitter, och några målchanser uppkommer inte, men de fortsätter att kriga, och tillslut, så händer det.

Matchminut 34, Nacka Eriksson bryter sig loss och sätter sin små sparvliknandeben i rörelse, han springer i från första backen, och när han sedan ska lägga in bollen i mål, har Hepatas målvakt ett stadigt grepp om högerfoten: Straff – solklar.

Sammy:

- Patrik! Patrik! Du slår! Paaatrik… allt med sin arabsika brytning.

Nacka hör inte, han lägger distinkt upp bollen på straffpunkten.

I bakgrunden ekar Sammys ord.

Nacka vänder sig om, jag vill förneda viskar han, leendet är hånfullt.

Retsamt rullar han in bollen mitt i mål, och Hepatas målvakt är nära till tårarna.

Sedan är det dags för mr 113 kilo att äntligen få göra sitt efterlängtade mål. Behärskat nickar han in ett inlägg från assistkungen Jansson, och 2-0 är ett faktum.

Halvtid.

Surret har en liten bitter eftersmak, och alla spelarna känner att de inte kommit upp till sin normala standard – men även grismatcher måste vinnas.

Ett större mod och ett skönare lugn så går FC ut till andra halvlek.

Nu börjar det bli ytor, och FC tal fler löpningar, vinner alla dueller och alla 50/50 bollar. Äntligen.

Det är även dags för byten.

FC börjar rulla ut de trötta spelarna i Hepata, som inte alls hänger med i detta sanslösa tempo.

Ändå ska det dröja till matchminut 70 innan nästa mål kommer. Än en gång är det mr 113kg som trycker in ett hårt inlägg på volley – snyggt! Assist? Kungen så klart.

Elias Storm, som spelat Champions Leauge och vunnit SM-guld med Djurgården känner en målhunger, han benådas från ledarhåll, och byter plats med Jansson.

När sedan klockan tickat upp till just matchminut 70, hittar Jansson rätt än en gång, ett inspel från höger snett-inåt-bakåt, och där möter tjuren Storm med högersläggan.

4-0 – otagbart.

Tjuren fortsätter löpa, Rossi fortsätter att kriga på mitten, och sedan när Storm blir nerriven i straffområdet är det dags för straff nummer två.

Marken skakar, och asfalten spricker. Brännström har gett sig iväg från sitt mål, och varje steg skakar om Mälarhöjdens IP. Svettig och tjock lägger han upp bollen på straffpunkten. Utmattad trycker han in slutresultatet 5-0.

Matchen är slut, och är en match som inte kommer att omnämnas som en av de vackrare, det var lite tungsprunget, lite svårpassat och lite allmänt lojt – men som vår profet Sammy Abd El Hamid sa, även grismatcher måste vinnas.

Runt om i Stockholm funderar nu FC Stockholms spelare som valde att inte spela denna match, hur tisdagens träning kommer att se ut, och framförallt: Har jag en plats i nästa match.

o Vittoria o Morte!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS