Kvalsegrarna 2018/11/03
Syrianska Eskilstuna IF – Krillan 19/5 2018
FC Stockholm – Ekerö IK 21/6 2016
FC Stockholm – IFK Haninge 2 – 1
0-3 till FC borta mot Älta och ny serieledare
FC Stockholm Internazionale. Stockholm 2016
Klassiskt tifo på Kristinebergs IP i hemmapremiären mot Gröndals IK 2013-05-17
MATCHRAPPORT
FC Andrea Doria
3 – 6
FC Stockholm Inter.
Vinst mot FC Andrea Doria
mån 2015-02-23 | Simon Brännström

Igår kväll spelade FC Stockholm mot Andrea Doria. Ett lag som under åren har blivit en av våra stora rivaler, vilket alltid gör att matcherna blir bra och med mycket känslor. Jesper Hussfelt och hans Doria bjöd in på match på den mycket fina kontgräsplanen på Danderyds Arena. Ett konstgräs som fick tankarna att vandra mot våren och ett naturgräs på Kristineberg.

Startelva: 4-4-2

Målvakt
Simon Röse

Försvarare:
Monteiro - Jatko - Karlsson - Palm

Mittfältare:
Erstadius - Lidström (C) - Damberg - Hallström

Forwards:
Segerström - Tedengren

Bänk:
Uskali
Hafisa
Johansson
Didrik
Birbas

Under första halvlek så spelade FC förmodligen den bästa fotbollen de någonsin har spelat. Ett kompakt försvarsspel och med ett väldigt bra passningsspel gjorde att Andrea Doria blev totalt utmanövrerade och inte hade någon chans. Tack vare det så kunde FC vinna halvleken med 4-0 efter mål av:
Gustaf Segerström 2
Linus Hallström 2

Love Lidström var fullständigt magisk på mittfältet och samarbetet med Damberg var bra mycket bättre än bra. På topp glänste Didrik som bytte av Tedengren tidigt, med hans kollega Gustaf Segerström som gjorde sin bästa match på väldigt länge. Förmodligen för att hans stora idol Magnus Palm hjälpte honom om, och om igen.
Linus Hallström som fick göra sin första match från start, överglänste allt och alla, med fart, speed och ett imponerande arbete.
Jose Monteiro som spelat i Doria tidigare är alldeles för bra denna kväll och förarbetet till 3-0 målet går inte ens att beskriva.

I andra halvlek tröttnar FC lite, det står både 5-0 och 6-1 innan Doria får in två mål de sista tio minuterna.
I Doria glänser som vanligt deras mittfälts general Max Axelsson som på något märkligt sätt alltid får med sig bollen.

Äntligen börjar spelet att sätta sig för FC, och förhoppningen om en riktigt trevlig säsong växer sig allt starkare.
Det absolut tråkigaste med matchen är att det är enda gången lagen möts i år. Doria spelar nämligen inte längre i samma serie som FC. Därför kan det inte bli en returmatch på Stadion 2015.

Andrea Doria har ett riktigt spännande projekt på gång med samarbetet med FC Djursholm, och kommer garanterat att bli en titelkandidat i Div 4 Norra.

All lycka till önskar vi Andrea Doria tills nästa gång vi möts.
Målskyttar:
Gustaf Segerström 2, Linus Hallström 2, Jose Monteiro, Jesper Johansson

Matchens sheriffer:
Linus Hallström
Love Lidström
Gustaf Segerström
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 2 feb 12:00
FC Aland
Träningsmatch
Stadshagen
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna