top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

FC lånar in Isak Alemayehu



Det står nu klart att FC Stockholm lånar in 17-åringe mittfältstalangen Isak Alemayehu från Djurgårdens IF. Inför säsongen 2022 skrev Alemayehu på ett a-lagskontrakt med DIF och debuterade under 2022 i Allsvenskan som 15-åring då han är född 2006. Under vårsäsongen lånades Alemayehu ut till holländska Feyenoord. Isak Alemayehu har även representerat svenska ungdomslandslaget där han spelat för U17 och 19. Totalt har det hittills blivit 19 landskamper för Alemayehu.


Nu står det klart att Isak Alemayehu lånas in till FC Stockholm för resten av säsongen för att förstärka och krydda till spelartruppen inför slutspurten av säsongen där en plats med möjlighet till avancemang till Superettan ligger inom räckhåll.


Sportchef Stefan Elfver om lånet:

-"Vi är nöjda över möjligheten att kunna låna in en spelare som Isak Alemayehu för att spetsa till och utöka bredden av truppen inför slutspurten av Ettan Norra. Hans prestationer på ungdomsnivå har fångat vår uppmärksamhet, och vi är nyfikna på att se vad han kan bidra med till spelet och laget. Tack återigen till DIF för en bra dialog och gott samarbete kring detta"


Djurgårdens sportchef Bosse Andersson:

-"Sportchefsrollen kräver ett ständigt pusslande för att optimera förutsättningarna för varje enskild spelare i truppen. Ett lån till FC Stockholm ger den unge mittfältstalangen Isak goda möjligheter att utvecklas samtidigt som den dubbla speltillhörigheten gör att han kan fortsätta att representera Djurgården.. Efter tiden i Feyenoord har Isak varit med och tränat och gjort starka insatser. Man ser att han har utvecklats och nu får han möjligheten att spela för både FC Stockholm och Djurgården under hösten. Det blir ett bra upplägg för Isak som gör att han kan utvecklas ytterligare inför nästa år." (Källa: DIF.se)




Redaktionens notering: Spelarna Rasmus Allbäck och Jacob Bäckström har kontrakt med FC Stockholm och är inte inlånade från DIF som vi noterat att visa mediasajter skrivit. De anslöt dock från DIF:s P19 innan de skrev på för FC.



470 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page