top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Tredje raka 1-0 segern för FC!



FC Stockholm tar sin tredje raka seger i Ettan och vinner med 1-0 på Kanalplan mot Örebro Syrianska IF. Ett resultat som FC vunnit med i fyra matcher i rad med Svenska Cupen inräknad mot GIF Sundsvall. Det var även fjärde nollan och FC har just nu släppt in minst mål i Ettan Norra tillsammans med Umeå FC. FC inledde matchen offensivt och efter några minuters spel lobbade Cameron Streete in bollen i nät på ett friläge, framspelad av Maill Lundgren, men målet dömdes dock bort på grund av offside. Kort därpå är Lundgren nära igen när testar ett skott med vänstern utanför straffområdet, ett skott som går tätt förbi stolpen.


I den 33:e minuten kommer ledningsmålet när Gideon Granström trycker dit sin egen retur efter att ha blivit framspelad av William Jan. Granström gjorde därmed sin andra mål för säsongen och rolig kuriosa är att han även gjorde målet i premiären mot just Örebro Syrianska.


I den andra halvlägen har FC några chanser och möjligheter att utöka ledningen, men resultatet står sig och även gästerna skapar en del, men FC:s försvar står återigen upp bra där man håller emot och målvakten Simon Eriksson gör en fin avgörande räddning på ett distansskott. FC vann matchen och tog därmed tre viktiga poäng i jakten om avancemang till Superettan!


Nästa match spelas på fredag 13/9 kl. 19.00. Då väntar en ny tuff uppgift på Tibblevallen när FC åker för att möta Täby FK på bortaplan.



MATCHENS LIRARE


Dagens matchpartner Nike utsåg matchens bästa spelare i respektive lag. I FC Stockholm tilldelades David Fällman priset, och i gästerna blev det Mohamed Youla som fick den utmärkelsen. Priset delades ut av Martin Råberg som jobbar som Lead Partner Representative Team Partnerships.



RIKARD NORLING EFTER MATCHEN

"Spelarna lyckades mobilisera ny kraft, tillräcklig för att vinna mot ett svårspelat Örebro Syrianska. Matchen blev som de senaste vi har spelat, spännande in i det sista. Med mycket kämpaglöd och uppoffringar lyckades vi tills slut vinna matchen. Vi fortsätter glädjas och njuta av vår fotboll i vardagen.”

MATCHFAKTA


Mål:

FC Stockholm: Gideon Granström (33)


Varningar:

FC Stockholm: Luka Dobrijevic och David Zlotnik


Huvuddomare:

Pontus Olofsson


Publik:

347


Höjdpunkter: Ettan Play


STARTELVA

Simon Eriksson

Anders Hellblom, Luka Dobrijevic, David Fällman, Jens Stigedahl

Gideon Granström (Rasmus Allbäck, 72), David Zlotnik, Sebastian Loyola Nydén, Maill Lundgren (Marcus Degerlund, 86)

William Jan (Dida Rashidi, 81), Cameron Streete (Villiam Dahlström, 72)


Avbytare: Simon Röse, Jakob Bäckström, Rasmus Allbäck, Dida Rashidi, Marcus Degerlund, Federico Postel, Villiam Dahlström


NÄSTA MATCH

Täby FK - FC Stockholm

Fredag 13 september kl. 19:00

Bortamatch på Tibblevallen

105 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarji


  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

F.C STOCKHOLM OFFICIELLA HEMSIDA

MENY

MENY

Adress

Kristinebergs IP
Nordenflychtsvägen 46
112 51 Stockholm

Sociala kanaler

  • Instagram
  • Facebook
  • X
  • Youtube

Missa inga nyheter!

Fyll i din mailadress så kommer du aldrig att missa några heta nyheter från F.C Stockholm 

Föreningsnummer: 44665-15
Organisationsnummer: 802455-6816

© 2021 All rights reserved. Made by zelA Sverige.

bottom of page