top of page
  • Writer's pictureEddy Sjöberg

Vinst mot Täby med 2-0

FC Stockholm inleder helgen på bästa sätt när man tar en betryggande 2-0 seger på Tibblevallen mot Täby FK. Segern var den fjärde i rad i Ettan Norra. Målvakten Simon Eriksson höll nollan återigen för nionde gången på 14 matcher i seriespelet.

Gästande FC gick in med en offensiv och hungrig inställning direkt från att domare Marcus Holmberg visslade igång matchen. Redan efter fem minuter kom utdelningen när Gideon Granström från distans med vänsterfoten placerar bollen i bortre delen av målet och 1-0 var ett faktum. Målchansen framkom efter fina passningskombinationer mellan Granström, Villiam Dahlström och Maill Lundgren. Sju minuter senare utökade FC till 2-0 när Cameron Streete löpte sig loss på en fint slagen djupledsboll av Anders Hellblom. Streete gör inga misstag och sätter bollen säkert i mål bakom en chanslös Tyron Zecchin Matuta i Täby-målet.

Lundgren är nära att utöka ledningen ytterligare när han dribblade sig in i banan från högerkanten och testade ett distansskott, ett skott som svepte tätt förbi ribban och över. Täby skapar några chanser på sina hörnor där ett skott räddas en bit från mållinjen av David Fällman och en annan hörna nickas mot mål men räddas tryggt av Eriksson. Resultatet 2-0 till FC står sig.

Tidigt i inledningen av den andra halvleken tilldömdes FC en straff när Dahlström rivs ner i straffområdet. Jens Stigedahl klev fram som straffskytt och dessvärre för FC:s del uteblev målet för 3-0 då målvakten Matuta räddade skottet.

Slutresultatet förblir 2-0 och FC tog en stabil seger på Tibblevallen under fredagskvällen.

Nästa match om en vecka på lördag den 21/9 på Kanalplan när AFC Eskilstuna kommer på besök och avspark är kl. 13.00.

RIKARD NORLING EFTER MATCHEN

"Inför matchen mot Täby visste vi att vi skulle behöva träffa rätt med vår prestation för att vinna den. Vi mötte ett lag som hade gått starkt resultatmässigt den senaste tiden. Som förväntat fick vi slita hårt för varje liten centimeter, i varje duell, för varje boll i varje situation. Man imponeras av hur spelarna mobiliserar ny kraft till den nya matchen, gång på gång. Vi lyckas vinna matchen med hjälp av två mycket fina mål.”