Linus
Smedjegården
2014
Bläddra spelare
Linus Smedjegården
Linus Smedjegården - högerfötternas sanna mästare!

Linus anslöt till FC Stockholm 2017 från AKropolis i Division 1. Åren innan har han varit en av Superettans bästa högerbackar i AFC och Sirius.

Linus är född 1987, och har en högerfot som håller hög internationell klass.
Han är fostrad i Djurgårdens IF.


Sportchef Stefan Elfver kommenterar övergången såhär:

Att vi lyckades få Linus till klubben är ytterligare ett bevis på att vi gör något rätt. Egentligen är Linus alldeles för bra för den här divisionen. Hans högerfot håller hög internationell klass, och spelintelligensen är löjligt bra. Han hade lätt kunnat fortsätta i superettan om han hade velat. Men ibland så behöver den civila karriären och livet vid sidan om styra val av klubb - och då är det jäkligt skönt att vi kan vara den klubben som han väljer. Sen är han en riktigt fin kille, och kommer tillföra lika mycket utanför plan som på! klass helt rakt igenom helt enkelt!


Linus Smedjegården har spelat som högerback i stortsett hela sin karriär men kan lika gärna spela längre fram i planen eller som sittande mittfältare. Hur som helst så kommer han bli en enorm tillgång.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SENASTE MATCH
KOMMANDE MATCH
vs
Ons 27 mar 19:30
Newroz FC
Stockholms Cup
Stadshagens IP
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna