Johan
Sund
2014
Bläddra spelare
Johan Sund
Johan Sund - sötare än socker, men vild som få.

Under vårens första dag, när solen stod som högst gjorde denna SuperSugar entré. Det var en träningsmatch mot Assyriska United som blev hans första med FC och det slutade i succé efter ett mål och en assist.

Socker, eller Sugar-Sund som han även kallades drog igång sin fotbollskarriär i IFK Vaxholm, därefter tog han sig vidare till Hammarby. När han hunnit bli 14 år så var det han och Erkan Zengin som lirade ihop på topp. Tydligen bjöds det på många tunnlar och ofattbart många mål.

2007 tog Socker sig vidare till IK Frej ett lag han som han huserade i under fyra år. Där spelade han med FC-spelarna Mikael Erstadius och Ivan Tedengren. När Thom Åhlund hade hand om Frej under 2008 hade Sund utvecklats till en klassforward och vann skytteligan. Hans sista år i Frej blev 2010 och då var han med och sköt upp dem till division 1.

Detta odjur - för trots smeknamnet Socker så är han just ett odjur att möta - kommer vara en fantastisk tillgång för FC. Han tillför klass och ett målskytte av rang.
Under 2013 och 2014 valde Sund att varva ner med fotbollen och satsa på det civila men han lirade vidare i Högalids där hans vän Olle Kula Siösteen basade.
Första året gjorde han 25 mål, på 15 matcher - och andra året 18 mål på 10 matcher. Så är det något som är säkert; Johan Sund gör mål, var han än spelar!

I FC kommer detta sockrande vilddjur att vara en del av forwardsbesättningen. Antingen kommer han spela centralt eller på någon av kanterna. Egentligen spelar det ingen roll, för mål gör han garanterat!

Välkommen hem - Johan Sund!
Johan Sund
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS