Mathias
Sundberg
2014
Bläddra spelare
Mathias Sundberg
Mathias Sundberg - Ältahunken med det internationella steget

Mathias Sundberg kom till FC under inför säsongen 2015 .
Efter att han surfat hem flickor på Hawaii under 2012 åkte han tillbaka till Stockholm, och moderföreningen Älta.
Där spelade han en höstsäsong innan flytten gick till hårdsatsande Karlbergs BK i divsion 2.
Efter två mycket framgångsrika år där, kände Mattias att han ville prova känslan i FC.

När saltvattnet var som saltast, och surfbrädan var allt för full med sand. Solen gjorde nästan ont och blicken på alla flickor i bikini hade tröttnat. Det var då Sundberg bestämde sig för att lämna Hawaii. Han hade fått nog. Han ville tillbaka. Visa än en gång vilken gudabenådad fotbollsspelare han är. För trots åtskilliga magrutor och en flagnande nästipp i den starka Stilla Havs-solen så är det – och har alltid varit - fotbollen som burit fram honom. Därför dumpade han allt vad som surfare innebar och tog sig tillbaka till hans moderförening Älta IF. Året var 2012 och Sundberg var 22 år.

Sundberg kommer att avgöra en hel del matcher på egen hand. Förutom att han är en fantastisk fotbollspelare är han även en enorm tillgång med sitt surr och känsla för high-fives.

I FC är Sundberg tilltänkt i alla mittfältsroller, men främst de offensiva.

Sportchef Stefan Elfver sa så här efter allt blev klar:

- Sundberg har något internationellt i sig. Han har det där steget med bollen som väldigt få bemästrar. Sedan har han något sjukt i sig, vilket jag gillar. Exakt vad det är, det vet jag inte,än men jävlar vad bra det här kommer att bli!


Välkommen hem Mathias Sundberg - du är och förblir en stjärna.
Mathias Sundberg
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS