Joel
Matikka
2014
Bläddra spelare
Joel Matikka
Joel Johansson-Matikka - vår kraftfulla poängmaskin

Joel Johansson-Matikka ansluter från Division 1-klubben Sollentuna FK! Den kraftfulla och oerhört starka ytterforwarden blir FC Stockholms fjärde nyförvärv och ytterligare en pussebit till utmaningen i Division 2. Matikka är en poängmaskin och en väldigt jobbig forward att möta som försvarare. Han har redan hunnit med att göra mål och assist under hans träningsmatcher med FC. Vi är väldigt glada att kunna välkomna honom på riktigt idag!

"Sporchef Stefan Elfver om nyförvärvet:"

"Jag fick nys om att det fanns en möjlighet att Joel skulle vilja vara intresserad av oss. Efter att vi pratat i telefon och när han sen kommer och provtränar med oss, så ser vi direkt vilken spelare det här är! Det känns så jävla bra att han är här. En powerforward som kommer göra mycket poäng och nytta för oss, med en viktig rutin från division 1 de senaste fem åren. Han hade lite problem med skador 2017 och halva -18, men man direkt att det är en guldklimp vi har fått in."

Joel är fostrad i Enskede IK, och efter det har han spelat i Älvsjö och Huddinge, innan flytten gick till Division 1 och Vasalund, där han spelade i tre år. Senaste året har han tillbringat i Sollentuna FK.


Matikka kommenterar själv övergången till FC Stockholm
Jag har haft koll på FC Stockholm under en längre period och hela tiden varit intresserad av att bli en del av det framgångsrika projektet dem har på gång. När sedan möjligheten dök upp och jag sedan kom i kontakt med Stefan blev jag än mer övertygad! Redan under första träningen med ledarna och laget blev det tydligt att kvalitén håller mycket hög nivå, ser vi bara till att vara tillräckligt ödmjuka inför uppgiften så finns det mycket som talar för att FC Stockholm spelar Division 1 fotboll i april 2020.

Personerna i och omkring föreningen är väldigt professionella och det är tydligt hur gemenskap, glädje och engagemang varit FC:s framgångsrecept. Det känns väldigt inspirerande och jag är glad över möjligheten att få bli en del av FC Stockholm.

Vi är väldigt glada att kunna presentera Joel idag. Ett stort tack till Sollentuna för en väldigt bra dialog kring övergången.

Joel kommer göra tävlingsdebut i lördagens match mot Ängby IF då de är våra första motståndare i Stockholms Cup.
Avspark 14:00 på Grimsta IP.
Joel Matikka
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS