Jimmie
Engqvist
2014
Bläddra spelare
Jimmie Engqvist
Jimmie Engqvist - Gotlands stora stjärna

Jimmie föddes 1990 och är uppvuxen innan för ringmuren i Visby. Moderklubben är FC Gute, och där spelade han hela vägen upp till A-laget och division 2 och tog hela Gotland med storm. 2011 och 2012 blev han utsedd till Gotlands bästa mittfältare, och 2012 tog han alltså även hem GA-Bollen. Utmärkelsen som går till Gotlands bästa spelare, alla kategorier. Efter denna succésäsong stod klubbarna på rad, och Jimmie hade precis fyllt 22 år. Valet föll på Skövde AIK och Div 1 Södra. När han hade fyllt 22 år så tog han nästa steg i sin karriär och flyttade till Skövde, och Skövde AIK. Ett lag som då spelade i Division 1 Södra.

I Skövde stannade Jimmie i två år, och det var där han lärde känna Filip Lindmark. Jimmie dominerade i Skövde under dessa två år, och fick flera erbjudanden högre upp i seriesystemet – men Jimmie valde studier och flyttade till Stockholm.
I Stockholm började han spela i Huddinge IF, då i Division 1 - och blev genast en frontfigur. Redan andra året blev Jimmie utsedd till lagkapten.
Nu är det 2017 och Jimmie har anslutit till FC Stockholm! Vilket känns helt fantastiskt.

Engqvist har redan debuterad och igår kväll när Division 2 laget IFK Lidingö besegrades med 5-3 så visade Jimmie sin klass som defensiv mittfältare.

Tränare Anders Wasserman;
”Jimmie Engqvist är en beslutsam, modig och hårt arbetande innermittfältare som även kan spela som mittback. En väldigt välkommen spelartyp som vi inte har för många av i klubben. Han kommer att öka våra chanser att diktera villkoren på planen genom att ge oss en bättre balans och därmed öka våra chanser till att bli seriesegrare”


Jimmie Engqvist
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS