Mani
Tourang
2014
Bläddra spelare
Mani Tourang
Mani Tourang - hunkigast och bättre än bäst.

Mani Tourang skrev på för FC Stockholm inför säsongen 2016, och första året i division 3. Mani blev det första nyförvärvet och redan innan han har spelat en enda match för FC - vet ledningen och tränarstaben att Mani är ren och skär succé.

Mani har under sin karriär bland annat hunnit bli:
- Sveriges bästa spelare född 1985
- Varit med i Åretslag i Superettan.
- Utsedd till den bästa unga spelaren i Division 1.

Redan som 14åring debuterade han i division 3 i Upsala IF och spåddes genast en lysande framtid. Storklubben AIK fick genast upp ögonen för honom och följde Mani noga – 2001 tog han sedan flytten till Stockholm, och AIK. Då hade han hunnit bli 16 år. Utvecklingen hos AIK gick snabbt under Mikael Stahres ledning och bara två år senare skulle han göra A-lagsdebut, och vilken debut det skulle bli. Han blev inbytt i mötet mot Halmstad, och nio minuter senare gjorde han mål. Tyvärr kom han till AIK när turbulensen var som värst, och han fick inte riktig förtroendet som han förtjänade eller som han hade behövt för att ta det sista steget. 2004 flyttade Mani tillbaka till Uppsala, och Sirius IK. Där blev han genast en frontfigur. Det är mycket tack vare Tourangs otroliga insatser mot Väsby i kvalet till Superettan som låg bakom att Sirius tog steget upp. Under dessa två matcher var Mani Tourang fullständigt överlägsen och utsågs till kvalets bästa spelare. I vår ska Sirius spela i Allsvenskan, frågan är om de hade varit där om inte Mani Tourang spelat upp dem till Superettan 2006?
Mani fortsatte att vara en stark spelare i Sirius under flera år innan han kände att han ville satsa på den civila karriären.
För två år sedan så bestämde han sig för att spela med division 3-klubben Vallentuna BK. Där fick han genast bindeln, och blev ledaren som två år i rad varit ytterst nära att skjuta upp Vallentuna till division 2.
På sina 51 matcher under två år så har Mani gjort 27 mål och 18 assist, utöver det så är han spelaren som alltid vinner.Välkommen hem – Mani Tourang


Mani Tourang
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss