Linus
Johansson
2014
Bläddra spelare
Linus Johansson
Linus Johansson - yngst och så jävla bra!

Linus Johansson som ska ta studenten i vår har alltid vetat att han skulle bli fotbollspelare. Väggarna var fyllda med posters på hans gudar, Steven Gerrard och Frank Lampard. Det är till toppen han skulle nå, och hans resa har nu bara börjat.

Linus drog igång sin karriär i Brommapojkarna och gjorde stor succé i pojklagen. Han tog sig hela vägen genom U-17 till u-19 innan han ville prova på seniorspel. Han gick då till Ekerö IK i Division 3 Södra Svealand och var en tongivande pjäs på mittfältet, där han bidrog med sin höga passningsprocent och offensiva spelstil.

Under hösten 2016, och efter en halv säsong med Ekerö tog han klivet över till FC Stockholm. Med två fantastiska fötter, och en oerhörd fysik trots han unga ålder - Linus är yngst i laget (född -98)- är han en väldig tillgång i FC och kan användas både som en box-till-box mittfältare eller som ett nav, för att styra tempo.

Linus spelar i tröjnummer 22, och gjorde sitt första mål för FC Stockholm när han mötte sina gamla lagkamrater i Ekerö IK i seriens sista omgång.

Linus spelade ett halvår i FC Stockholm men lyckades inte riktigt slå sig in i startelvan. Därför lämnar han FC och provar på lyckan i Division 2 och Sundbyberg 2017.

Tack för allt Linus.


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS