Robin
Wikman
2014
Bläddra spelare
Robin Wikman
Robin Wikman - den italienska hunken

En solig vårdag – det är alltid sol i Italien – sprang han in på Cirle Calcio, Juventus fotbollsskola. Året var 1990 och han hade ännu inte lärt sig vikten av långt flottigt hår med pannband, men det var bara en tidsfråga. För nu 8 år gammal hade hans fotbollshistoria äntligen tagit fart. Bland det gulgröna, hårda europiska gräset stod Giovinco och Marchisio, två nya kompisar som precis som Wikman också skulle börja i fotbollskolan.
- Adatta per colpire la palla, allora! Giovonco var ett år yngre än Robin när han skrek på passningen för första gången. Och Wikman passade, hårt och snabbt. Det var då han bestämde sig, han älskade fotboll och han älskade Juventus.

Ju längre håret blev desto snabbare blev Wikman. Dagarna sprang ifrån honom och helt plötsligt var han 14 år och familjen skulle flytta hem till Sverige. De italienska tårarna sprutade, men han var fortfarande lika bestämd. Juventus var hans, och Sverige skulle allt få se hur man spelade fotboll.

Flyttlasset gick till Skåne, och fotbollsklubben blev Bjärreds IF. Här skulle han fortsätta sin utbildning och det var här han hittade sin plats på plan. Vänsterbacken Wikman var äntligen född. Efter år av dominans kom storklubben Landskrona BoIS och knackade på dörren. Wikman kände sig rädd, nervös och spänd när han öppnade – men han tog chansen och sprang vidare till Superettan. I över fyra år stannade han och hjälpte laget upp i Allsvenskan.
När han 2009 stod med stolt långt italienskt hår, hakan var fylld av smutsigt fotbollsskägg då drog han vidare till västkusten. För han hade precis blivit köpt av Häcken.
Sejouren i Häcken och Allsvenskan blev ettårigt innan västkust blev huvudstad.

Hammarby IF med lagkaptenen Jose Monteiro ville ha den italienska vänsterbacken Robin Wikman. Här hade Wikman två gyllene år innan det var dags att ta sig i kragen och förstå att fotbollen inte var allt här i livet utan att det är nyttigt med en utbildning. KTH öppnade sina armar för detta matematiska geni.

När han nu är en Kungsholmsbo och kan blicka ut över Kristinebergs gröna gräs blev läntan till fotbollen allt för stor. Därför är det så otroligt roligt att kunna presentera denna superstar för FC Stockholm Internazionale. Denna italienska hunk kommer var så nyttig och viktig för FC i jakten på division 3. Både för hans rutin men framförallt för att han är en fruktansvärt bra fotbollspelare.

Wikman är redan spelklar och skulle kunna spela mot Värtans IK, dock dras han med små skavanker i ljumsken och kan tvingas vila.

Varmt välkommen hem Robin Wikman!
Robin Wikman
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS