Felix
Jonsson
2014
Bläddra spelare
Felix Jonsson
Felix Jonsson - den blonda militären med den fantastiska högerfoten!

En vidrig korsbandskada fick Fexix Jonsson att ge upp den aktiva karriären alldeles för tidigt, och gjorde aldrig debut hos FC. OFantligt tråkigt.

Felix anslöt inför säsongen 2016 från division 2-klubben IFK Aspudden Tellus, precis som Dany Poles och Farid Hafisa tidigare gjort. Jonsson är ett klassisk typexemplar av en fotbollspelare. Med en militärisk precision står han alltid rätt, är alltid där, och viker aldrig ner sig. Jonsson är en mittback som länge varit en av division 2:s absolutbästa försvarare.

Jonsson började sin karriär i Enskede IK. Som en stark ledare och ofta med kaptensbindeln runt hans vänstra arm skördade han framgångar under ungdomslagen. Han bar fram sitt lag till guld i junior-SM, och därefter tog han steget till A-laget.
2013 kände Felix att han ville prova på något nytt. Aspudden Tellus, i division 3 blev nästa stopp. Där lärde han känna Farid Hafisa, och vår eminenta och fantastiska ledare Leffe Persson.
I Aspudden blev han genast en ledare och det är mycket tack vare Felix som de det året vann divsion 3.
Sedan dess har han varit en av Aspuddens absolut bästa spelare, och en av divsion 2s allra bästa försvareare.


”Sportchef Stefan Elfver – om övergången”

Både jag och Nannskog hade bra koll på Felix innan han skadade sig. Jag har sett många matcher med Tellus, och i nästan alla har han varit en av de spelarna som har utmärkt sig mest under matcherna. I stort sett omöjlig att ta sig förbi en-mot-en. Väldigt bra huvudspel, och en högerfot som kan slå en 40-meters kross utan problem. Felix är klass rakt igenom. Att han även kom tillbaka så pass stark efter sin skada visar även det på en enorm karaktär. På våra fysträningar på Planet fitness har han varit en av de absolut starkaste. Enligt Leffe (Leif Persson) är Felix en av Aspuddens bästa spelare någonsin som han har sett.
Felix Jonsson
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS