Joseph Borras
Petersson
2014
Bläddra spelare
Joseph Borras Petersson
Borras - FCs egna Maxwell.

Joseph Borras Petersson anslöt till FC inför året 2016 - och från laget Asarums IF i division 2.
Han startade sin karriär i det lokala laget IFK Karlshamn där han spenderade pojkåren – han gjorde det så pass bra att han snabbt blev upplyft till A-laget och var med att vinna division 5 och 4.

När Joseph fyllde 21 tog han rygg på sin bror och började spela fotboll i Asarums IF. Ett lag som spelade i division 3. Med de båda bröderna i laget så kom även framgångarna. Första året vann de divisionen och åren efter var de med att skapa ett etablerat division 2-lag.

Från barnsben har Joseph lovat sig själv, att aldrig, aldrig flytta till den stora otäcka och dryga huvudstaden. Han ville verkligen inte. Det var i Blekinge eller i Barcelona som han hörde hemma.

Men så en dag så stod han ändå på Stockholm Central. Perrongen var större än han trott och människorna var så många. Han kanske skulle trivas ändå? Med väskan slängd över armen, sådär slarvigt snyggt som man gör i Blekinge, tog den nyinflyttade singel-killen sina första stapplande steg i huvudstaden. Han trivdes – det märkte han direkt.

Joseph Borras är en otroligt skicklig ytterback och kan med sin fysik, fart och teknik både hota i det offensiva men är även oerhört duktig defensivt.
En välskolad ytterback med spetskvalitéer helt enkelt.

Sportchef Stefan Elfver sammanfattar Borras mycket enkelt och koncist.
”Borras är vår egen Maxwell. En fantastisk tillgång!”

Info:
Namn: Josep Borras Petersson
Ålder:1989-11-11
Position:Ytterback
Anslöt från: Asarums IF
Moderkubb: IFK Karlshamn

Joseph Borras Petersson
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Svealan, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 9 feb 15:30
IFK Lidingö FK
Träningsmatch
Lidingövallen
SERIETABELL
FACEBOOK
INSTAGRAM
Följ FC Stockholm på Instagram:
@fcsthlm
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
HUVUDSAMARBETSPARTNERS
“Att både spela i och vara en av FC:s huvudpartners är en ära och självklarhet. FC Stockholm kändes helt rätt från början och en perfekt samarbetspartner för Ellinjen.”
- Peter Dolk, VD
Ellinjen AB
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“FC och STN är två företag som är på väg framåt. Jag är stolt att vara en del av de båda, och tillsammans kommer vi verkligen kunna växa ihop. FC ligger mig varmt om hjärtat.”
- Jimmy Sundqvist, VD
STN AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Pelle Westberg, VD
SBP Bemanning AB