Joseph Borras
Petersson
2014
Bläddra spelare
Joseph Borras Petersson
Borras - FCs egna Maxwell.

Joseph Borras Petersson anslöt till FC inför året 2016 - och från laget Asarums IF i division 2.
Han startade sin karriär i det lokala laget IFK Karlshamn där han spenderade pojkåren – han gjorde det så pass bra att han snabbt blev upplyft till A-laget och var med att vinna division 5 och 4.

När Joseph fyllde 21 tog han rygg på sin bror och började spela fotboll i Asarums IF. Ett lag som spelade i division 3. Med de båda bröderna i laget så kom även framgångarna. Första året vann de divisionen och åren efter var de med att skapa ett etablerat division 2-lag.

Från barnsben har Joseph lovat sig själv, att aldrig, aldrig flytta till den stora otäcka och dryga huvudstaden. Han ville verkligen inte. Det var i Blekinge eller i Barcelona som han hörde hemma.

Men så en dag så stod han ändå på Stockholm Central. Perrongen var större än han trott och människorna var så många. Han kanske skulle trivas ändå? Med väskan slängd över armen, sådär slarvigt snyggt som man gör i Blekinge, tog den nyinflyttade singel-killen sina första stapplande steg i huvudstaden. Han trivdes – det märkte han direkt.

Joseph Borras är en otroligt skicklig ytterback och kan med sin fysik, fart och teknik både hota i det offensiva men är även oerhört duktig defensivt.
En välskolad ytterback med spetskvalitéer helt enkelt.

Sportchef Stefan Elfver sammanfattar Borras mycket enkelt och koncist.
”Borras är vår egen Maxwell. En fantastisk tillgång!”

Info:
Namn: Josep Borras Petersson
Ålder:1989-11-11
Position:Ytterback
Anslöt från: Asarums IF
Moderkubb: IFK Karlshamn

Joseph Borras Petersson
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS