Sami
Nador
2014
Bläddra spelare
Sami Nador
Sami Nador - det vildvuxna skäggets ansikte

Sami anslöt till FC Stockholm till spelåret 2016. Han lämnade Akropolis IF efter två mycket lyckosamma år, där han var mycket nära att hjälpa laget till Superettan.

Sami började spela fotboll sent i livet. När han var 12 började han spela i Mariebergs SK men bara några månader efter en turnering så värvade Brommapojkarna honom.
Sami har i stort sett vunnit allt som går att vinna på juniornivå i Sverige. Allt från pojk- och juniorallsvenskan till Gothia Cup.
Han grämer sig fortfarande över en landslagssamling med Polen som junior.
Han hade lyckats dribbla av storstjärnan Ariel Borysiuk, sedan med ett sanslöst hårt skott, likt en projektil mot högra krysset for bollen. Men då skulle Polens storstjärna och nuvarande landslagsmålvakt Wojciech Szczęsny göra sin livs räddning. Hade Sami gjort mål där hade det kanske varit Sami som skrivit på för Arsenal sommaren 2006.

Karriären fortsatte spikrakt uppåt. 2010 blev han utlånad till Gröndal i Div1, och året efter till Akropolis även det i div1.
Akropolis tog då en stor bit av hans fotbollshjärta och blev en förening som skulle stå honom nära i framtiden.

2012 kände Sami att han ville prova på något nytt. Han blev värvad av Anders Limpar och Sollentuna FK, som satsade uppåt. Tyvärr missade de avancemang efter en andra placering och Sami började smått tröttna på fotbollen.
Det blev ett sabbatsår och den civila karriären började sakta ta form. Kinderna var långt ifrån släta nu och ett stort, vildvuxet, levande skägg virvlade i vinden.

När Akropolis sedan hör av sig inför säsongen 2014 känner han att han måste vara med på den resan. De krossar allt motstånd i division 2, och efter ett bragdår i div 1 där de kommer två är de sedan nära att vinna i kvalet mot IK Frej för en plats i Superettan.

Hur Sami hittade FC är en annan historia. Det är dock en historia som handlar om superstjärnan Ante Eriksson, Love Lidström, och ett släptåg av FC-profiler. En blöt kväll, och en lång natt.

Vem är då spelaren Sami Nador?
Sami är en maskin. Det finns inte en duell han förlorar. Inte en nickduell där han når högst. Trots sin storlek är han snabb och har ett ryck. Han är otroligt kraftfull i sin spelstil. Två bra fötter och en högerfot som skjuter hårdast i division 3. Sami är väldigt vältränad och hans löpvilja och lungor är det inte många som är i närheten av. Nador är helt enkelt en fulländad fotbollspelare. En Gennaro Gattuso med längd och teknik.

Daniel Nannskog om nyförvärvet:

"Sami är en härlig kille som kommer komma in med ett jävlar anamma!! Han är en fysisk spelare som inte lägger fingrarna emellan, fotbollssmart, positionsäker, stark på huvudet. Helt enkelt en spelare vi kommer ha stor nytta av när det smäller på plan. Jag har saknat den spelartypen i FC."Sami Nador
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS