Jimmy
Sundqvist
2014
Bläddra spelare
Jimmy Sundqvist
Jimmy Sundqvist

- En sak ska du veta Lillen. En sak ska du veta jävligt väl. Jimmys röst var hård och arg.
- Eh. Okej? Lillens blev ängslig.
- Jimmy Sundqvist bänkar man inte. Fattar du det! ALDRIG!

Efter samtalet hade Jimmy hoppat in i sin stora bil, och dragit därifrån. Lillen stod kvar på parkeringen med en tomhet i blicken.
Längst in i magen växte sig dock något starkare. En blivande kapten och ledare i FC hade tagit plats.

När Jimmy sen kom till FC under 2012 hade han glömt att förtälja att han stod på Svarta Listan hos Stockholms Fotbollsförbund i 6 månader. Att han sa att han var skadad i foten vet alla att det endast var ett svepskäl.

Så kom tillslut debuten.
Året var 2013, solen var varm och Kristinebergs IP bjöd på allt. Jimmy visade från första minuten på säsongen att han skulle bli stöttespelaren i backlinjen som tog plats, och lyfte fram sina medspelare.

Inte en anfallare vågade sig förbi Jimmy, och när Sundqvist spelade så vann FC.
Tillsammans med Elias Storm skapade han ett ogenomträngligt mittbackspar.

Jimmy Sundqvist är en oerhört viktig ledargestalt i föreningen. För på Dojan lyssnar man alltid på.

Kuriosa:
Förmodligen spelaren med den största bröstkorgen och den mörkaste rösten av de alla. Han fyllde en sektion själv på Stockholm Stadion, och är ännu obesegrad med FC. Han gjorde ett sådant starkt intryck att en supporter tatuerade in FC-emblemet med hans namn under. Han är och förblir en riktigt jävla ikon. Jimmy Sundqvist känner att 2015 är året då coachjacka ska på, och att han passar bättre att stå vid sidlinjen med de andra ledarna och basunera ut sin röst - så han lämnar plan, men tar en annan plats.

Jimmy Sundqvist
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS