Richard
Cederqvist
2014
Bläddra spelare
Richard Cederqvist
Ung, hunkig och explosiv - Richard Cederqvist!

Richard Cederqvist kom till FC under sommaren 2016. Han lämnade då Hammarbys U-21 efter en väldigt fin juniorkarriär.
Cederqvist som är född -97 startade sitt fotbollsliv i Enskede IK. Där tog han genast stora kliv och blev genast en frontfigur i deras 97-kull. Redan som 10 åring blev Richard värvad för första gången då han efter en väldigt fin säsong fått storklubbarna att få upp ögonen för honom. Denna gång föll valet på Brommapojkarna av den enkla anledningen att de var bäst i klassen.
Efter sex framgångsrika säsonger där Richard varvade spel med BP och Stockholm Stadslag tog han nästa kliv i sin karriär, 16 år gammal gick han till Hammarby IF.

Han tog stora kliv i sin utveckling och det var i Hammarby som han verkligen klev fram och blev den moderna och skickliga ytterbacken han är idag. Det gick fort i Hammarby, och Rickard visade verkligen framfötterna. Efter många bra framträdanden i u19-fotbollen fick han spela mer och mer i u21-Allsvenskan. Där gjorde han det så bra att han snabbt steg i föreningen och var ett flertal gånger uppe och nosade vid A-laget.

Till nästa år är juniorfotbollen slut för Richard och känner att spela med FC Stockholm nu i höst i Division 3 och förhoppningsvis division 2 nästa år, är ett perfekt nästa steg.

Richard är en modern, explosiv ytterback med en fantastisk teknik och bra inlägg. Trots att han inte kommer vara den största spelaren i FC så förlorar han nästan aldrig en duell. Richard är ett verkligt bevis att FC är på rätt spår, och att en sådan välutvecklad och duktig, ung fotbollspelare väljer FC för att bli hans nästa språngbräda känns så otroligt kul.

Richard kommer att spela med nummer #24 och kommer att konkurrera både på vänster och höger sida i försvaret.

Richard Cederqvist
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS