Philip
Gustavsson
2014
Bläddra spelare
Philip Gustavsson
Philip Gustavsson - den starkaste av de starka.

Mittbacken Philip Gustavsson är klar för FC Stockholm. Den resliga, starka och positionsstarka försvararen ansluter från Värmdö IF där han varit en av lagets mest framträdande spelare under ett par år. Philips rutin och vinnarmentalitet kommer vara väldigt tacksamt att ha i denna tuffa division-2 serien som stundar.

Precis som vårt tidigare nyförvärv Joel Johansson-Matikka började PG som han kallas, spela fotboll i Enskede IK för snart 20 år sedan. När han fyllde 12 blev Philip värvad till Boo FF. Hösten 2009 fortsatte karriären till AIK och deras J-lag och u21 spel. Under 2010 tränade Gustavsson med A-laget och var med i truppen till Svenska cupen. Tyvärr blev det aldrig något spel. När 2013 stod för dörren och det blev dags för seniorspel på riktigt föll valet på Värmdö IF.

Tränare Johan Mjällby om övergången:

Det känns väldigt roligt att kunna få välkomna Philip till FC. Han är en spelare med star fysik, oerhört duktig i luftrummet och har en härlig karaktär. PG är verkligen en fin pusselbit i arbetet att förstärka konkurrensen och ha ett bra djup i truppen. Vi har stora förhoppningar att kunna utveckla Philip som spelare och att han ska bli långvarig i klubben!

Philip Gustavsson kommenterar själv:

"Inför 2019 kändes det som att det var dags att testa på något nytt och det kändes självklart att det då var FC som gällde. Hade sedan år tillbaka hört om matcher på stadion med massa publik, rekord i antal vunna matcher i rad och en supersnabb klättring i seriesystemet. Jag kände några som redan spelade i laget och som spelat i laget tidigare och det var slående hur alla hade uteslutande positiva saker att säga om föreningen.

Det va bra fart och kvalité på träningarna och jag kände mig välkommen och inkluderad från första stund. Det känns riktigt bra att vara en del av en så proffsig grupp med så grym gemenskap. Om vi jobbar på som nu så tror jag att vi kommer få en väldigt fin säsong och vill det sig riktigt väl kommer man kanske kunna kolla division 1 fotboll på Krillan redan nästa säsong."

Varmt välkommen Philip - Philip är spelklar och är tillgänglig i cupmatchen mot Ängby IF i helgen.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS