Alex
Douglas
2014
Bläddra spelare
Alex Douglas
Alex Douglas - vår tids Joachim Björkund

FC är oerhört glada att kunna presentera den väldigt spelskickliga mittbacken Alex Douglas. Alex ansluter från spanska laget CD San Rouqe De Lepe, men det är i Hammarby som han har fått sin fina fotbollsutbildning, som lett till flera landskamper på ungdomsnivå och ännu ett bevis på hans talang var när han som sjuttonåring fick följa med på Hammarbys försäsongsläger till Turkiet.

Alex som nästan alltid varit innermittfältare, skolades om till mittback för tre år sedan, och tack vare hans fina teknik, och trygghet med bollen är han duktigt att driva bollen mellan motståndarnas linjer. Alex som fyller 19 är redan väldigt mogen i sitt spel, och i både träningar och matcher som han gjort med FC har han visat att han håller riktigt hög klass.

Johan Mjällby är väldigt nöjd att få in Alex i FC, och ser stor potenital:


"Alex Douglas är en följsam försvarsspelare som har väldigt många fina kvaliteter för att spela på toppen av svensk fotboll.
Stora ord och naturligtvis behöver Alex utveckla ett par viktiga egenskaper för att nå dit, men om han bara lyssnar på spelare och ledare som varit där och fokuserar på sin roll. Så har han goda möjligheter att ta sig dit. Dogge är väldigt trygg med boll, passningsskicklig och läser spelet utmärkt.

Alex är redan bra i luften, men kan bli mycket bättre, så det blir en spännande resa.
Nu när han börjar bli bekväm med sin omgivning hoppas jag också att han utvecklar sina ledaregenskaper och att han mentalt blir tuff.

Vi i ledarstaben kommer ställa krav på honom för det är kärlek i min elitiska fotbollsuppfostran... :)"Alex själv är även han nöjd att valet föll på FC

Jag valde FC Stockholm för att det är ett bra kliv i min karriär och vill fortsätta utvecklas. Jag kände direkt att det är en klubb som verkligen satsar, med höga ambitioner, som rimmar väl med mina egna. Träningarna har varit väldigt bra hittills, så jag är trygg med att min utveckling kommer att gå framåt i år.

Själv kommer jag att bidra med att, till varje träning och match så kommer jag ge allt. Jag ska se till att hålla det väldigt tajt längst bak, och offensivt ska jag trycka in någon boll på hörna.

Förväntningar är väldigt höga på säsongen. Vi har ett väldigt starkt lag i år så om vi fortsätter jobba lika hårt så kommer vi att vara med där uppe och slåss om första platsen. Jag kommer göra allt i min makt så att jag hjälper klubben att nå sina och mina mål - att vinna!


Varmt välkommen Alex Douglas!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS