Jorge Arancibia
Fuentes
2014
Bläddra spelare
Jorge Arancibia Fuentes
Jorge - den chilenska superkraften

Jorge anslöt till FC Stockholm inför året 2016 från Division 1-laget Gällivare Malmberget.

Jorge som i folkmun kallas Korre är född 1992, det tog några år innan han fann kärleken till fotbollen. Han var 13 år och enda platsen som fanns kvar i laget var som målvakt - och tur var väl det. För sällan hade en sådan råtalang skådats. Från att aldrig har spelat fotboll så blomstrade Jorge upp till en fantom.

Hans karriär började i Spånga IS - men sedan gick det fort. På bara ett år så lyckades han dra storklubbarnas nyfikna blickar till sig. Valet föll på Vasalund, där han endast gjorde en säsong som ungdom innan han tog steget upp till seniorerna då - 15 år gammal.
När han fyllde 16 värvades han till Division 3 klubben Bagamossen Kärrtorp och tog en plats i startelvan trots hans unga ålder. Där gjorde han det så bra att Huddinge IF värvade honom och blev deras förstamålvakt.

Därefter flög han norrut, och började spela för Umeå FC, i division 1 - han var med att spela upp Umeå till Superettan.

Jorge är en komplett målvakt, med två otroligt fina fötter, bra i höjdspelet och fantastiska reflexer. Jorge är en målvakt som kan gå hur långt som helst.

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS