Erik Hoang
2014
Bläddra spelare
Erik Hoang
Erik Hoang - kvickare än kvick.

Erik Hoang är en väldigt kvick och explosiv ytter. Han anslöt till FC under hösten 2018.

Han blev presenterad och beskriven så här:

Erik Hoang klar för FC Stockholm
fre 2018-08-03 | Simon Brännström

"Erik är precis det vi sökte för att spetsa till truppen. Snabb, kvick, och kan både användas centralt i anfallet såsom ytter. Ett väldigt bra avslut, och grym på att utmana sin motståndare, säger sportchef Stefan Elfver. Jag kommer ihåg första gången jag såg Hoang spela, fortsätter han. Jag hade tagit bilen en helg för att titta på fotboll runt om i Sverige. Den här gången var det Nybro mot något lag. Just i den matchen var Erik den stora stjärnan och gjorde två drömmål, och någon sjuk assist om jag inte minns fel. Så när chansen dök upp att knyta till oss Erik, tvekade jag inte en sekund."

Erik Hoang som fyller 25 om två veckor, är en välskolad fotbollspelare. Tillsammans med Max Axelsson och Mathias Jung är han fostrad i Kalmar FF och gjorde där en säsong i A-laget innan han blev utlånad till division två-klubben Oskarshamns AIK tillsammans med just Mathias Jung.

Som senior har han spelat för; Kalmar FF, Oskarshamn, Nybro, Nike, och Prespa Bilik.

Erik är spelklar till hemmamatchen mot Foc Farsta nästa lördag och är enligt huvudtränare Patrik Sandberg direkt med i kampen om en startplats.

Erik kommer att spela i nummer 27 och är tilltänkt att konkurrera om en plats som ytterforward.

Varmt välkommen Erik!
Erik Hoang
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS