Jabir Abdihakim
2014
Bläddra spelare
Jabir Abdihakim
Jabir - jaber - Taber

Jabir Abdihakim som fyllt 19 år och är över två meter lång är klar för FC Stockholm. Denna centrala forward är skolad i Vasalund innan han som 15 åring tog steget över till seniorfotbollen och Spårvägens FF. Att vi i FC nu knutit Jabir till oss känns väldigt, väldigt spännande. På tre halvlekar har han gjort tre mål och tre assist, och kunnat göra det dubbla. Det är en ren och skär oslipad diamant som i år ska ta nästa steg i sen fotboll.

Tränare Johan Mjällby kommenterar Jabir:
"Jaber är en väldigt spännande spelare, en riktig råtalang! Oerhört stark och snabb för sin storlek och med god funktionell teknik. Han kommer med en stadig utveckling kunna producera mycket poäng för FC Stockholm. Jabir har mycket kvar att lära i det positionella spelet, vilket vi ska hjälpa honom med - en han kan gå hur långt som helst om han är skadefri och med rätt inställning!"

Jaber ansluter från division fem laget Husby FF som han spelade i under hösten för att komma tillbaka från en skada. Han är redan spelklart och kommer att vara tillgänglig i matchen mot Ängby på lördag.

Sportchef Stefan Elfver tycker att det är en av de mest spännande spelare FC har haft:

"Otroligt kul att vi fick till det med Jaber. Det är sällan man ser sådan råtalang, stryka och snabbhet i en sådan stor och ung spelare. Kanske är löjligt att dra för stora liknelser med Rosengårds gunstling, men precis som Mjällby säger. Rätt inställning på Jabir och är han skadefri så kan han mycket väl bli Husbys svar på Zlatan. Om han fortsätter producera och utvecklas så kommer han inte vara kvar hos oss särskilt länge. Han kan gå hur långt som helst - men han måste vara ödmjuk och jobba stenhårt."

Jabir kommenterar själv övergången och framtiden med FC Stockholm:

"Det kändes väldigt naturligt att ta steget till FC . När Stefan förklarade för mig vilken plan FC har. Både för mig och för klubben så kändes det helt rätt. Klubbens DNA är att vinna, vilket känns helt fantastiskt. Jag har höga örväntningar på året. Jag vill vinna varje gång vi springer ut på gräsmattan. Med rätt fokus och hårt jobb ska vi klara av det. Jag vill spela division 1 nästa år"

Vi välkomnar Jabir med öppna armar och tackar Husby FF för en bra och smidig dialog kring övergången!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS