Pontus
Hesselheim
2014
Bläddra spelare
Pontus Hesselheim
Pontus Hesselheim - en ny Linus Karlsson

Pontus Hesselheim ansluter till FC Stockholm från Hanvikens SK! Pontus som är en reslig och väldigt spelskicklig mittback har redan varit i föreningen i ett tag men är nu helt spelklar. Hesselheim som var en av Hanvikens mest tongivande spelare ifjol, och stod även för fem mål som mittback, kommer bli en viktig del i laget under 2020. Innan han spelade i Hanviken så har han hållt mest till i Division 2 Södra, i bland annat lag som Enskede IK, Rynninge och IFK Kumla.

Sportchef Stefan Elfver om övergången.

"Inför säsongen så tappade vi tre av våra fyra mittbackar av olika anledningar, Linus Karlsson, Phillip Gustavsson och Alan Arslan så har vi såklart försökt att fylla dessa hål. Vi är nu helt klara med det och Pontus är den första av tre mittbackar som vi kommer presentera. Pontus har varit med och tränat med oss sen i december och har verkligen vuxit in laget och hur vi vill spela. Det är såklart en omställning att ta sig från Division 3 till Division 2, dock så har Pontus erfarenhet kring tvåan och gjort det bra där så jag är inte orolig. I fjol så dominerande han i trean och kan han fortsätta sin utveckling så kan ha ta stora steg hos oss under Johan Mjällby.

Förutom att han har en fin blick för spelet och två bra fötter, så är väldigt duktigt att komma till avslut på fasta situationer och kommer bli en användbar både offensivt som defensivt under året. Sen att han både liknar Linus Karlsson på plan och till utseendet gör ju acklimatiseringen enklare för både oss och Ponuts :)"

Pontus Hesselheim kommenterar själv övergången:
Det har varit svårt att missa FCs framfart under åren och det känns som en given resa att vara med på framåt. Det är ett lag med stora ambitioner vilket passar mig bra och jag har fått en väldigt positiv bild av hela föreningen och laget.

Jag kommer att ge allt för laget, varje träning och match. Som försvarsspelare kommer fokus såklart vara att hålla tätt varje match men jag hoppas även kunna bidra med att skalla in någon boll framåt!

Personligen har jag höga förväntningar på att ta ytterligare kliv i min utveckling i en fin fotbollsmiljö som känns helt rätt. Vi har ett väldigt starkt lag i år och om alla drar åt samma håll och fortsätter jobba stenhårt är jag övertygad om att vi kan få se framemot ett väldigt roligt 2020 tillsammans!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS