Johannes
Ström
2014
Bläddra spelare
Johannes Ström
Den finska sisun är på plats!

Johannes anslöt från finska Vasa IFK, som spelar i Tvåan i Finland. Ström blev FC:s sista pusselbit att få till en bra och konkurrenskraftig målvaktsuppsättning under 2020.

Sportchef Stefan Elfver kommenterar övergången:

"Det känns väldigt bra att få in Johannes i truppen. Vi har hela tiden haft som mål att ha tre målvakter i truppen. Nu har vi fått in Johannes och har tre duktiga målvakter som alla konkurrerar om samma plats. Förra året hade vi en uppsättning med Röse, Ahmed Allo och Isaac Hellström, men när både Allo och Hellström försvann så var vi tvungna att hitta en ny konstellation.

När vi sedan hade Röse och David Mikhail på plats så kände vi oss nöjda, och tittade även på en variant att ta in en yngre målvakt som kunde vara med och lära. Fast sen åkte David på en skada och då kände att vi var väldigt sårbara vid skador.
Hade serien startat som den skulle hade vi bara haft en målvakt. Därför bestämde vi oss för att ha tre likvärdiga och bra målvakter som kan sporra- och stå upp för varandra. Det märks verkligen på träningarna och i omklädningsrummet att konkurrensen inte hämmar utan istället - som sagt sporrar. Ska bli väldigt kul att följda dessa tre under året.

Johannes som spelare är en väldigt välskolad målvakt, med en fin teknik, och spänst. Det märks att han har rutin från tiden när han spelade i FC Jaro i finska andraligan."


Johannes Ström är förväntansfull på säsongen och glad att vara här.

"Jag är från en liten landsbygdsby utanför Vasa, Finland. Vanligtvis så kör jag runt på grusvägar, så det var ju en liten utmaning att hitta till Kristinebergs IP med bil. Och sen att få köra på asfalt, bara det känns lyxigt.
Förra säsongen gjorde jag comeback efter en långtidsskada och representerade Vasa IFK.
Innan dess har jag spelat i FF Jaro och Grankulla IFK.

I år ville jag pröva på något nytt och sökte mig till Stockholm. Där fick jag kontakt med Eddy Sjöberg via en gemensam vän, vilket resulterade i provspel.

Jag fick ett gott första intryck av laget och tror starkt på att FC kommer vara ett topplag i division två. FC är ett gäng sköna killar, såväl som spelarna, tränarstab, ledning och övriga involverade i klubben.

Jag hoppas kunna bidra med gott humör och finskt allvar när det behövs. Utöver detta skall målet igenmuras så ända stället man kan lägga bollar är på andra sidan planen.

Förhoppningsvis drar säsongen snart igång. Vad det än blir för säsong är förutsättningarna lika för alla. Något annat än att vinna varje match finns inte på kartan."
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS