Linus
Smedjegården
2014
Bläddra spelare
Linus Smedjegården
Linus Smedjegården - högerfötternas sanna mästare!

Linus anslöt till FC Stockholm 2017 från AKropolis i Division 1. Åren innan har han varit en av Superettans bästa högerbackar i AFC och Sirius.

Linus är född 1987, och har en högerfot som håller hög internationell klass.
Han är fostrad i Djurgårdens IF.


Sportchef Stefan Elfver kommenterar övergången såhär:

Att vi lyckades få Linus till klubben är ytterligare ett bevis på att vi gör något rätt. Egentligen är Linus alldeles för bra för den här divisionen. Hans högerfot håller hög internationell klass, och spelintelligensen är löjligt bra. Han hade lätt kunnat fortsätta i superettan om han hade velat. Men ibland så behöver den civila karriären och livet vid sidan om styra val av klubb - och då är det jäkligt skönt att vi kan vara den klubben som han väljer. Sen är han en riktigt fin kille, och kommer tillföra lika mycket utanför plan som på! klass helt rakt igenom helt enkelt!


Linus Smedjegården har spelat som högerback i stortsett hela sin karriär men kan lika gärna spela längre fram i planen eller som sittande mittfältare. Hur som helst så kommer han bli en enorm tillgång.
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS