Tobias
Franzén
2014
Bläddra spelare
Tobias Franzén
Franzen - han som aldrig ger upp!

Tobias Franzen anslöt till FC under vintern 2017. Efter ett månads provspel hade han övertygat sportchef Stefan Elfver och tränare Anders Wasserman att han var en spelare för FC Stockholm!

Hans karriär drog igång i IFK Viksjö och redan som 14åring gjorde han debut i A-laget och seniorspelet då som en hård defensiv mittfältaltare i division 4. Där gjorde han det så bra att AIK fick upp ögonen för honom. Som 16 åring tog han steget till storklubben.

Det var i AIK som Franzen blev omskolad till vänsterback och tog ytterligare steg i sin utveckling. Efter två år i AIK vill Tobias in i seniorfotbollen igen och tar då en plats i division 2-klubben Sollentuna FF. I Sollentuna gjorde han debut i A-laget men främst spelade Franzen i deras u-19, och där gjorde han succé. 2 mål och 13 assist under 2015.

Men det var året 2016 som skulle bevisa vem Tobias var och vad som verkligen kännetecknar en av hans absoluta styrkor. Franzén fick både en tuff knäskada men även hjärtmuskelinflammation. Något som skulle stoppa många och få den att ge upp sin dröm. Men inte Tobias Franzen. Han blev ännu mer angelägen att komma tillbaka. Nu är han äntligen kvitt sina problem och står stark och laddad att dra igång fotbollen igen!

Tobias är en oerhört stark och uthållig fotbollspelare som aldrig ger upp. Han spelar främst vänsterback men i debuten i söndags när FC vann mot Bele Barkarby med 9-2 så spelade Tobias mittback.
Tränare Anders Wasserman är otroligt glad att få in Tobbe i truppen, och säger så här:

”Tobbe är en tuff och kompromisslös försvarsspelare som inte lägger några fingrar emellan. Han är både stark och snabb och bär på ett stort mod. Hans hårda arbete och beslutsamhet kommer att göra en stark gruppkultur, ännu starkare.”

Varmt välkommen hem Tobbe!

Namn: Tobias Franzén
Ålder: 19
Längd: 185
Position: Vänsterback/mittback
Nummer: 3

Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS