Linus
Karlsson
2014
Bläddra spelare
Linus Karlsson
Linus Karlsson - den skånska surfaren

Skånepågen Linus Karlsson, som är uppvuxen i Hässleholm flyttade till Stockholm 2014, och spelade för Värmdö IF i Division 2. Inför Året 2016 skrev han på för FC Stockholm.

Långt innan håret hade växt ut till dess fulla längd, började Karlsson sin fotbollskarriär i nordskånska Finja IF. Där växte han fram till den ledare han är, och redan 13 år gammal gick första flyttlasset - då till IFK Hässleholm. Med ett enormt mod och engegamang bevisade han för ledartrojkan att han var att lita på, så han slog sig snabbt in i A-laget som spelade i division 2 och 3. Han gjorde det så pass bra att Helsingborgs IF bjöd in honom för provspel 16 år gammal. Ett äventyr för Linus som fortfarande slår högt.

Året 2012 var året som nästan alla fotbollspelare upplever någon gång i sitt liv. Det skadefyllda helvetet. Det blev så pass påfrestande att Linus bestämde sig för att ta ett sabbatsår. Han lämnade trygghet och kyla, och flyttade till Australien.
Han kom tillbaka som pånyttfödd. Långa lockar som föll över hans solbrända surfrygg. Längtan efter fotbollen brann, och han flyttade till Stockholm, och började spela för Värmdö IF.

Vem är spelaren Linus Karlsson?
En defensiv klippa, med två bra fötter och en förmåga att alltid läsa spelet rätt. Med sin spänst och längd är han en jätte i luften, och han kan spela på alla positioner i backlinjen.Sportchef Stefan Elfver:

”Jag hade rätt bra koll på Linus, då jag känner hans gamla tränare i Värmdö rätt bra, Jussi. Har även sett honom i ett antal matcher, och han är verkligen en spelartyp som vi sökt efter. Jag kommer ihåg en match på Krillan förra året, när vår gamla spelare Simon Thuresson kom fram och berättade att han hade ett tips på en spelare till oss – och det sen visade sig vara Linus, då kändes det rätt. Linus har ju tränat med oss sedan december och för varje träning har han verkligen växt. Fysträningarna har varit riktigt kul att se hur han aldrig ger upp. Precis så som vi vill. Känns riktigt bra för att sammanfatta det hela!”

Välkommen hem – Linus Karlsson!
Linus Karlsson
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS