Rebaz
Hassan
2014
Bläddra spelare
Rebaz Hassan
Succétränaren är klar som ny huvudtränare för FC Stockholm!

Succétränaren Rebaz Hassan är klar för FC Stockholm som ny huvudtränare. Rebaz Hassan som ansluter från Sollentuna FK. Sollentuna som spelar i Division I Norra var med och slogs om kvalplatsen till Superettan i den sista omgången. En stor del i Sollentunas fina säsong är just Rebaz som med delat ansvar med Christer Mattiasson har gjort Sollentuna till ett topplag.

I en intervju i Expressen kan man läsa om hur deras stjärnspelare Dida Rashidi berättar om säsongen:

”Vad är nycklarna bakom att ni gjort en så stark säsong?
– Harmonin vi har i laget skulle jag säga. Vi har jätteroligt på träningarna och tycker om varandra. Vi är påkopplade, vill vinna matcher och kämpar för varandra. Speciellt mot topplag ser man att vi blir tusen procent bättre. Sedan har vi riktigt bra tränare också.”

I och med Rebaz Hassans intåg i FC Stockholm, så lämnar även Johan Mjällby och Kianoosh Mostaghimi klubben. Vi har haft nöjet och glädjen att ha dem hos oss i två år. Där vi delat både glädje och sorg. Detta år så var vi med och slogs om uppflyttning till Division I, tog kvalet till Svenska Cupen mot Degerfors till förlängning, och förlorade finalen i Stockholms Cup trots spelövertag. Vi kan väl säga att säsongen har varit stolpe ut. Men vi vill ändå rikta ett stort tack till Johan och Kia för dessa två år!

Men nu är det dags för ett nytt kapitel, och att få skriva det tillsammans med Rebaz Hassan känns spännande, och jäkligt roligt!

Sportchef Stefan Elfver kommenterar:
Först och främst vill jag rikta ett tack till Johan och Kia för två givande år.
Men sen måste jag nog slå mig själv på ryggen. Att säga bra gjort Stefan! För att vi lyckas knyta till - i mina ögon - en av Sveriges absolut mest spännande tränare. Det känns jävligt bra! Jag är väldigt nöjd att vi lyssnade när en duktig fågel viskade i mitt öra att vi borde träffa Rebaz. Det är jag evigt tacksam för.

I Rebaz får vi in en rutinerad tränare som gjort väldigt bra resultat med tidigare klubbar. Han har vunnit denna division och var väldigt nära att kvala upp till Superettan i år med Sollentuna.
Det har varit större klubbar som ryckt i honom, men det känns som om vi delar samma passion, och tänk på fotboll – och det var tydligt från start att han ville vara med på vår resa som bara har börjat.
Rebas är otroligt ambitiös, och är riktigt hungrig. Hans sätt att bygga grupper och skapa harmoni är något vi verkligen välkomnar till Kristinebergs IP.
Nu får vi hoppas på att pandemin inte väljer att stanna kvar så vi kan börja bygga för säsongen på riktigt!
Jag är sjukt spänd och ser väldigt positivt på framtiden.

Och Rebaz Hassan då – vad känner han?

Jag har haft koll på FC och deras resa från division 7 upp till division 2 och har upplevt att det är en organiserad klubb med vinnarkultur. När jag sedan träffade Stefan så fick jag ett väldigt gott intryck av honom och klubben. 
Jag insåg ganska snabbt att det här är något annat än en vanlig fotbollsklubb i Stockholm. FC har något stort på gång och jag vill vara med på resan och bidra till att klubben når sina mål. Mot bakgrund av det och utifrån var jag just nu befinner mig i min tränarkarriär så känns det här helt rätt för mig.


Mina förväntningar inför säsongen är att vi ska vara med och slåss om avancemang till division 1. Det kommer krävs att enormt hårt arbete av samtliga ledare och spelare för att klara av det. Utöver det så hoppas jag att vi kan bjuda publiken på underhållande fotboll, mina ledord har alltid varit glädje och mod.

När Rebaz ska försöka sätta ord på vad han kommer att tillföra, är det redan som om han och Stefan Elfver talar samma språk.

Jag är en tränare som försöker sätta människan framför fotbollsspelaren vilket innebär att jag vill utveckla spelarna både som människor och fotbollsspelare. Jag vill skapa en miljö och tillvaro där spelarna längtar till träningen och där spelarna stannar kvar i omklädningsrummet efter träningen. Utöver det så är min ambition lyckas skapa en kultur som kommer leda till framgångar på och utanför fotbollsplanen!

Varmt välkommen Rebaz! Mot nya kapitel!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS