Anders
Wasserman
2014
Bläddra spelare
Anders Wasserman
Anders Wasserman - Huvudtränare

Anders Wasserman anslöt till FC inför säsongen 2017 från Hammarby FF. Anders är FC Stockholms huvudtränare och har ansvaret för Föreningens fotbollsverksamhet.

Vem är då tränaren Anders Wasserman:

Som ledare använder han sig av ett situationsspecifikt ledarskap och strävar alltid eftar att förstå och cocha indviden och dennes beteenden. Med tydliga ramar skapar han en miljö för kreativitet och utveckling.
Han utgår från ett holistiskt perspektiv och med en global träningsmetodik. Spelet är utgångspunkten och användingen av objektiva referensramar är viktigt.
Wasserman är processorienterad och anser att resultatet tar hand om sig själv så länge man lever i nuet, alltid kommer väl förberedd och gör allt i sin makt för att bli så bra du kan bli.

Med tre korta och koncisa frågor fick Anders Wasserman ge ett djupare intryck vad han vill, vart han ska – och vad han tillför.

Vad vill du?

- Först och främst är det viktigt att samtliga som är med i och runt omkring laget mår bra och trivs, både med varandra och det vi gör på fotbollsplanen. För att detta ska bli möjligt så krävs en bra dialog. Vad gäller den fotbollen jag vill spela så vill jag spela en fotboll där vi dikterar villkoren – vi bestämmer hur matchen ska spelas. Detta gör vi bäst genom att kontrollera bollen.

Vart ska vi?

- För att detta ska bli möjligt krävs det att vi fokuserar på processen och lägger en byggsten i taget. Gör vi det så kommer resultatet att ta hand om sig själv och då kommer vi även att klättra i seriesystemet.

Vad tillför du?

- Min ambition är att FC Stockholm ska ta nästa steg i utvecklingen på fotbollsplanen. Att spela en effektivare och mer dominant fotboll, där sättet vi spelar på präglas av sättet vi tränar. Den kopplingen kommer jag att göra mycket tydligare – det ska inte vara några frågetecken kring vår identitet. Vi kommer att vara en föregångare för övriga svenska lag vad gäller sättet vi tränar och spelar på.Utbildning:
- GIH, Kandidatexamen, Idrott med inriktning tränarskap (180 poäng) 2010 – 2013
- Örebro Universitet, Management in Sport & Recreation (60 poäng) 2008 – 2009
- UEFA Elite Youth A Diploma 2015
- UEFA A Diploma 2013
- World Football Academy, Periodisation Mentorship 2014 & Expert Meeting 2015
- Soccer Services, Barcelona Course 2013 & Master Ekkono 2016

Laguppdrag:
- Hammarby IF FF, Huvudtränare Tipselit (U17) 2016
- Hammarby IF FF, Huvudtränare Tipselit (U19) 2015
- Hammarby IF FF, Huvudtränare Tipselit (U17) 2013 - 2014
- Hammarby IF FF, Huvudtränare (Akademilag P99) 2010 - 2012

Meriter:
- Flyttade upp Isac Lidberg (’98), Dusan Jajic (’98) och Leo Bengtsson (’98) till Hammarby IF:s A-lag
- Svenska Cupmästare (Ligacupen U19) 2015
- Seriesegrare (U17 Allsvenskan, Mellersta) 2013 och 2016


Vill du komma i kontakt med Anders så nås han på; anders@fcsthlm.com


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS