Robert
Damberg
2014
Bläddra spelare
Robert Damberg
Robert Damberg - stark, stolt och alldeles, alldeles för bra!

En varm och rätt fuktig sommardag släntrade herr Damberg in på Kristinebergs IP för första gången. Kostymen smet om hans nästan muskelösa kropp och slipsen - den hängde skönt och slarvigt knuten kring halsen. Han hade äntligen fått komma hem.
Blickarna vandrade när musklerna spändes, skorna knöts och dialekten bräkte.
På Kristinebergs kortklippta sommargräs visade han direkt att han var en stjärna, speluppfattningen, skottet och inställningen fick hans nya lagkamrater och tränare att gång efter annan dra efter andan.

Damberg är fostrad i Västerås SK och som en snorig junior utan hår på överläppen gjorde han mycket väl i ifrån sig i Tipselit. Han var såpass bra att han redan 2004 togs upp i A-laget dåtidens division 2(nu division 1).
Efter tre säsonger hade han utvecklats till den tongivande spelare han visste han skulle bli. Det var då han kände att han ville testa på Allsvenskan. Damberg drog några provträningar med Örebro och Örgryte - men snön lockade än mer och han tog sig upp till nordligaste Norrland och spelade i Bodens IK.

Kaptenen i Damberg började sedan krypa fram i hans bröst, så efter ett år tog han tåget ner till hemstaden och togs såklart emot med en öppen hjärtlig famn. Bindeln satt på armen och han ledde sitt lag match efter match under två hårda år.
Kaptenssagan fortsatte sedan till Rynninge IK som då låg i division 3 - men med en ny kapten så tog de genast steget upp till division 2 där de kämpat i toppen med Damberg som kapten.

Efter tre års studerande kände Damberg att det var dags att hitta hem.
Han satte sig på tåget, kostymen var klistrad och slipsen knuten.
Kristinebergs IP väntade, och han hade äntligen hittat hem.

I FC Stockholm är Robert Damberg tilltänkt som en central mittfältare, och given utmanare till både årets Hunk som årets Spelare.

Med Damberg i laget, kan man inte förlora.
Robert Damberg
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS