Giglamesh
Oyal
2014
Bläddra spelare
Giglamesh Oyal
Gille Oyal - FCs egna Ashur!

Oyal som var en av Division 3 Södras absolut bästa spelare under2018 anslöt från Enhörna IF inför säsongen 2019. Tjugoåriga Oyal spelade i Superettan redan som artonåring, men efter två år i Assyriska ville Gille som han kallas – få mer speltid kontinuerligt och få spela offensivt igen. Och som Gille spelade och levererade 2018 i Division 3 Södra Svealand.

Oyal spelade högerytter i ett offensivt 4-2-3-1 system i Enhörna IF under det året, på 20 matcher dominerade Oyal på sin kant och mäktade med 12 mål och 14 assist.

Oyal kommenterar själv övergången:
Det här känns väldigt bra! Är jätteglad över att få representera FC Stockholm kommande säsong. Jag vet att det är en klubb som ångat på sedan den startades och verkar verkligen ha någonting stort på gång! Det är både riktigt roligt men också spännande att få chansen att bidra på denna resa vi ska ut på tillsammans!

Även sportchef Stefan Elfver var såklart väldigt nöjd att Gille valde FC.


Jag har en sjukt bra känsla kring Gille. Han hade absolut kunnat ta ett lag ännu högre i systemet, att han väljer oss och tror på vårt projekt känns som ett bevis att vi gör saker och ting rätt.
Som spelare är Gille en vänsterfotad högerytter. Han älskar att utmana sin försvarare och komma till oväntade och snabba avslut. Det vi har sett av honom, är även att han är otroligt kreativ på små ytor och bolltrygg. Hans vänsterfot kommer sjunga många gånger under säsongen, det är en ruggig hög klass på den!
Skönt att Gille kom till oss och inte hos någon konkurrent. För han har bra statistik mot oss, tror han gjorde två eller tre mål, under två matcher och någon assist. Klass!


Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS