Max
Axelsson
2014
Bläddra spelare
Max Axelsson
Max Axelsson; elegant, vänsterfotad playmaker – stöpt i Pirlo-form!

Max anslöt till FC under 2017, han lämnar Andrea Doria efter tre år.

Max som är ifrån Kalmar startade sin karriär i Läckeby Goif tills han var 14 år gammal. Redan som 14åring fick han göra debut i divsion fyra, och var en av lagets bästa spelare trots sin ringa ålder. Det var där Kalmar FF fick upp ögonen för denna eleganta playmaker och tog över honom till deras u19-lag men han gjorde det så pass bra att han även fick spela flera matcher i u21 och tränade med A-laget.
Sista 1,5 åren i Kalmar tillbringade han i Lindsdal i division 2 – innan en flytt till Stockholm och juridikstudier tog över hans liv.

Det var när Max flyttade till Stockholm som grundaren av Andera Doria och den tillika populära och duktiga sportkommentatorn och fotbollsoraklet Jesper Hussfelt hittade honom.
Jesper Hussfelt som många nya lag i Stockholm har mycket att tacka, då det var han som gick i bräschen med sitt Andrea Doria förstod tidigt att Max var en riktigt guldklimp.

Jesper Hussfelt
kommenterar själv Max så här;

Max Axelsson. Ja, killen borde ju egentligen ha ett eget kapitel i Doria-historien, och förmodligen hade han haft det om vi hade vunnit serien med honom som ledstjärna. Dock var det just han som saknades i sista matchen mot Ingarö i höstas när vi var på väg mot kval och gick på pumpen hemma. Det var under den matchen jag bestämde mig för att lämna Stockholmsfotbollen.

Max? Jag såg honom en kall vintermorgon på Stadshagen efter en alldeles för sen natt och stod och gnuggade ögonen när jag så hans långa passningsspel. Jag gick genast efter hans provspel i Doria-tröjan fram till den unge Kalmar-pågen och uttryckte att vi måste ha honom i vårt lag. Max tackade till slut ja till Doria, och sedan dess har vi byggt vårt spel runt honom. Max är en elegant, vänsterfotad playmaker, stöpt i Pirlo-form. Därtill kan han dribbla, ibland lite för länge och han kan diktera tempot i vilken match som helst. Jag är övertygad om att han hade kunnat spela i en högstaliga ute i Europa om han själv och någon tränare hade förvaltat hans egenskaper.

Förutom hans fotbollskvalitéer så är det en elegant pojke med smak för det godaste i livet. En gentleman som alltid står för sitt ord, gärna bjuder och alltid klanderfritt klädd. Han tar hand om sina närmaste, är lugn och står med båda fötterna tryggt på jorden. Jag brukar säga att Max är ett så kallat a-barn. Slutligen vill jag tillägga att den svenska fotbollen hade mått bättre av att satsa på mindre spelare med tekniska och kreativa egenskaper, så som Max. Vi hade kunnat närma oss de bästa fotbollsnationerna med ett annorlunda synsätt. Ofta satsar ungdomstränarna mer på fysiska spelare som inte har samma höjd i sitt passningsspel. Jag är ett stort fan av spelare som är paketerade som Marco Verratti.

Eller Max Axelsson, avslutar Jesper Hussfelt.”Vi är otroligt tacksamma för att Jesper såg det stora i honom den där kalla vintermorgonen på Stadshagen, för utan den blickan hade Max aldrig varit hos oss idag.
Även tränare Anders Wasserman är väldigt glad över värvningen av Max Axelsson;

Anders Wasserman:
”Max är en ambitiös innermittfältare med väldigt bra spelförståelse. Han är duktig på att orientera sig, vilket gör att han positionerar sig väl i förhållande till sina medspelare. Dessutom är han trygg med bollen och skicklig i sin spelbarhet. Med dessa egenskaper så kommer Max bidra till att vi får en ännu bättre speluppbyggnad.”

Varmt välkommen till FC Stockholm Max – och Jesper, vi lovar att hand om honom!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS