Ricardo
Gray
2014
Bläddra spelare
Ricardo Gray
Ricardo Gray

Ricardo Gray är klar för FC Stockholm och ansluter från Lettiska högstaligan och laget Valmeiras. Tjugofemåriga Gray som sågs som en av Sveriges absolut största talanger när han var femton år, värvades från Djurgårdens IF till storklubben FC Porto och spåddes en lysande framtid. Som sjuttonårig fanns det ett A-lagskontrakt hos Feyenoord på bordet, men på grund av personliga skäl tog tyvärr hans fotbollskarriär en annan riktning – men idag är han hos FC och det är vi otroligt glada för!

Som supertalangen han var, fick han provspela för många storlag; Manchester United, Arsenal, FC Porto, Feyenoord, med flera. Till FC ansluter han från den Lettiska Högstaligan och laget Valmeiras där gjorde 3 mål och 2 assist i fjol.

Johan Mjällby kommenterar övergången:
”Ricky är en spännande spelare och med en bra karaktär! Väldigt fin grundteknik och duktig i både det långa samt det korta passningsspelet. Han har kommit in relativt sent i truppen och ligger efter något fysiologiskt. Men då han besitter stryka och spelskicklighet hoppas vi snart att se det bästa från honom i FCtröjan. Han kommer säkerligen göra oss glada under säsongen”

Ricardo har redan debuterat i FC, det gjorde han mot GUSK och med sin första bolltouch tog han fram bollen någon meter innan han klippte till från 40 meter, ett distansskott som målvakten inte hade en chans på.

Ricardo Gray om övergången till FC
”Jag valde FC på grund av gruppen. Det finns många bra lag i Stockholm, men jag är väldigt säker på att den kemin som finns i FC är riktigt unik! Fotboll ska vara kul, och med detta gäng är det verkligen det. Vi har massor av kvalité på varje position, men stämningen är enligt mig något vi kommer vinna mycket på i år.

Mina förväntningar är att vi gör ett ordentligt avtryck i denna serie. Det finns många bra lag i vår serie detta år, och vi är verkligen ett av dem!”

Ricardo Gray är en spelare som kan spela på många positioner, och han har två väldigt bra fötter. I FC har han spelat mest som en av de sittande mittfältarna. Ricardo kommer att spela i nummer #7.

Varmt välkommen till FC!
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS