Fredrik
Thunberg
2014
Bläddra spelare
Fredrik Thunberg
Fredrik Thunberg - fotbollsvärldens vackraste ögon

Fredrik skrev på för FC Stockholm 2016, då hade i två år tidigare ensamt verkligen varit ett spöke för laget.
Då han spelade i Ängby lyckades han med att ensam sätta stopp på FCs svit i antal matcher i rad utan förlust - en svit som är bäst i Sverige. Året efter låg han ensam bakom förlusten på Stockholm Stadion.

Sedan första gången FC mötte Fredrik, visste vi att vi ville ha honom någongång i framtiden. Framtiden blev året 2016.

Fredrik är tilltänkt som ytter och med sin fantastiska speed och fina fötter kommer han vara en spelare som FC verkligen kommer ha stor nytta av.
Under 2014-2015 så lyckades Thunberg göra ca 40 mål och 30 assist, något som vi verkligen hoppas han kan fortsätta att göra.

Thunberg har hela sitt liv spelat i Ängby IF, och redan i unga år visade hans sig vara en helt fenomenal fotbollsspelare som alltid för sitt lag framåt. En mer lojal spelare är svår att finna. Thunberg var med att med sin årskull (född 1992) att vara det enda Ängbylag som någonsin spelat i Pojkallsvenskan, karriären gick spikrakt uppåt och redan som 16åring tillhörde han snart A-laget och har sedan den dagen varit en ledargestalt och poängspelare.Sportchef Stefan Elfverom övergången:
Jag har älskat Thunberg sedan första gången jag såg honom. Han är en spelare som alla lag vill ha. En som gör allt för sina lagkamrater. Går alltid in 110 procent i varje duell, har väldigt fina fötter och gör poäng. Jag är fullkomligt övertygad om att han kommer göra succé. Han kan gå långt, riktigt långt – och jag är säker på att backarna i division 3 kommer må otroligt dåligt efter de har mött honom. Här snackar vi klass. Rakt igenom. Sen har han fotbollens vackraste ögon, så det kommer bli bra bilder när han gör mål.


Huvudtränare Daniel Nannskog
”Fredrik är ett fantastiskt nyförvärv. En kreativ speedkula som älskar att utmana sin motståndare! Ett ständigt hot för försvararna. Den spelaren i vår div 4 serie som vi hade svårast mot. En kanonkille med glimten i ögat! Passar väldigt bra in i FC då vi vill ha yttrar med speed och som älskar att utmana! Ser verkligen fram emot att få se honom i match”
Fredrik Thunberg
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
KOMMANDE MATCH
vs
Lör 13 jun 16:00
IFK Osteråker
Seriematch
Österåker Friidrottsarena
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss