Brasse
Wallefelt
2014
Bläddra spelare
Brasse Wallefelt
Brasse Wallefelt - talangernas talang! Framtiden!

Allt startade i Rönninge Salem. Det var där han började spela fotboll när han knappt kunde gå, men det var väldigt tydligt att han var en talang utöver det vanliga. När Brasse fyllde sju gick hans första och hittills enda flytt; Till Hammarby IF.

I Hammarby har han sedan dess gått hela vägen upp till U-21 och haft en fantastisk karriär. I maj var han nära att flytta till Holland och Sparta Rotterdam efter ett lyckat provsspel. I höstas var han med och spelade hem guld i U-21 Allsvenskan för Hammarby. Det var dock i u-19 som han gjorde flest framträdanden. Totalt mäktade Brasse med 28 poäng – 13 mål och 15 assist!
Brasse Wallefelt är en fantastisk tillgång och att en spelare med den potentialen och utvecklingskurvan väljer att ta steget till FC Stockholm känns så otroligt bra!

Brasse kommenterar själv valet av klubb:
”Jag tror på klubbens framtidsvisioner och jag vill vara en byggsten på den resan. Jag vill spela på Stockholms finaste naturgräsmatta innanför tullarna! Jag tror detta är ett bra steg för mig att utvecklas ytterligare och sedan få så otroligt mycket glädje!”

När allt blev klart med Brasse, så blev tränare Anders Wasserman otroligt lättad och glad. Han beskriver övergången så här:

Det är väldigt kul att en spelare som Brasse väljer att komma till FC, istället för att spela ytterligare en säsong i U19-Allsvenskan. Det bekräftar det alla vet: till FC Stockholm kommer man till för att utvecklas och nå nya höjder. Brasse är en spelare som är väldigt skickligt i ytan mellan motståndarens mittfält och backlinje. Han är väldigt explosiv i sitt utförande och står för både mycket mål och assist. Han är lika bra på att sätta den sista passningen som han är på att själv löpa i djupled och avsluta. Eftersom han har en väldigt intensiv spelstil och står för många aktioner kommer han även bidra till att utveckla vår direkt återerövring.
Brasse Wallefelt
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS