Filip
Lindmark
2014
Bläddra spelare
Filip Lindmark
Filip Lindmark - fightern från Skövde

Filip Lindmark skrev på för FC Stockholm under vintern 2015 och blir en av de viktiga pusselbitarna för att FC ska kunna utmana om titeln i Division 3 2016.

Filip är en fantastisk fotbollspelare där styrkan är hans bollvinnande spel, fina vänsterfot och en fantastisk spelförståelse.

Filip anslöt från Värmdö IF från division 2 där han både var kapten och en av deras absolut bästa spelare.
Karriären började i Skövde AIK där han mest spelade vänsterback, när han sedan flyttade till USA för studier tog han steget upp till mittfältet.

Skövdesonen Filip Lindmark har skrivit på för FC Stockholm! FC har därmed gjort klart med ännu en kapten från en annan förening! Filip är ett fantastiskt tillskott och var förra året en av Division 2 Södra Svealands absolut bästa mittfältare. Under de senaste två säsongerna har han spelat i Värmdö IF och ifjol satt bindeln på hans muskulösa vänsterarm.

Filip som är född 1988 startade sin karriär i Skövde AIK och redan på små pigga barnsben spåddes han en lysande framtid. Genom hårt arbete tog sig Lindmark upp hela vägen till A-laget. Där blev han genast en stöttepelare och ett nav. Peaken hos Skövde AIK blev två kvalmatcher mot FC Trollhättan, där vinnaren skulle avancera till Superettan.

Precis som FCs andra Skövdeson, Johannes Grahn, valde sedan Filip att bättra på sin engelska. Med ryggsäcken packad, och fotbollskorna under armen gav han sig iväg på ett äventyr till Amerika. Slutstation var North Park University där han genast visade hur fotboll skulle spelas. Under tre år ledde han Vikings till deras bästa resultat på mycket länge, kulmen på den amerikanska karriären blev 2012, när Filip utsågs till ”All American”.

Hans Head Coach John Born sade:
"Filip's passion and drive to succeed on the field is second to none. He has a tireless work-rate and is incredibly focused,”. He is a great leader and will be dearly missed next season. I know Filip will go on to do great things in life."

Filip är en hårt arbetande mittfältare, med en fantastisk vänsterfot. Han är en spelare som alltid spelar för sina medspelare slutar aldrig att kriga. Filip kan spela på alla positioner på både mittfältet och i försvaret, och är helt sonika fruktansvärt bra.

Daniel Nannskog var lyrisk över sitt nyförvärv och beskrev honom som sådan;

”Kanon-nyförvärv! Fin vänsterfot, vilket är viktigt att få in i truppen. Spelar ofta på en touch vilket coach tycker om. Har högt tempo i sitt spel och har en väldigt fin fysik. Återigen får vi in en fighter! Filip kan spela på många positioner vilket vittnar om att det är en väldigt fotbollsmart lirare vi får in. Riktigt fin! "


Sedan Lindmark tog steget upp i seniorfotbollen har han alltid burit tröja #21, i FC Stockholm ska han påbörja en ny epok av sin karriär – det är här han ska bli #8!


Välkommen hem – Filip Lindmark #8
Filip Lindmark
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2020 i division 2 Norra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
SERIETABELL
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS