Taner
Kocak
2014
Bläddra spelare
Taner Kocak
Taner Kocak - en turkisk naturkraft!

Taner anslöt till FC under sommaren 2016 från Konyaspor.

Taner Kocac föddes sommaren 1989, och att han skulle bli en gudabegåvad fotbollsspelare fanns det inga tvivel om. Så när han hade fyllt sex stod han på Skytteholms IP för första gången och hade dragit på sig Vasalunds rödsvarta tröja. Där utvecklades han varje år, och var tongivande i alla sina lag.
Han var så pass bra att han gjorde ett antal matcher för Turkiets U-landslag.

När han fyllde 19 fick han flytta upp till A-laget men blev då utlånad till division 3-klubben Assyrisska Rinkeby.
En utlåning som var starten på hans seniora karriär. Som en fruktad ytter i ett 4-3-3 system var den snabba Taner Kocac ett ständigt hot – han gjorde 11 mål och många assist under hans första år som senior.
Akropolis IF följde honom och året efter blev han värvad dit, och var en av de största anledningarna till att de vann serien det året. Taner blev utsedd till divisonens bästa yttermittfältare.
Året efter var han en tongivande ytter i ett Akropolis som spelade i division 1 – han gjorde det så pass bra att hans moderförening Vasalund IF valde att värva tillbaka honom.

Senaste tre åren har han spelat i Konyaspor, 2013 utsågs han till seriens bästa forward och året efter mäktade han med hela 16 mål som en ytterforward.


Sportchef Stefan Elfver sade om värvningen:

”När vi fick höra att det fanns en chans att Taner ville röra sig från Konyaspor så tvekade vi inte en sekund. Taner är en fantastisk fotbollspelare, och med sin inställning som lagspelare passar han in i FC-familjen. Hans första touch är fullkomligt magisk, och med hans snabbhet och avslut kommer han garanterat göra vår resa mot serieseger lättare. Det är en klassvärvning vi får i Taner. Han har redan hunnit spela två matcher och kurvan pekar redan spikrakt uppåt.”

Varmt välkommen hem Taner Kocak!
Taner Kocak
Välkommen till
FC Stockholms officiella webbsida

FC Stockholm grundades 2010 och spelar säsongen 2019 i division 2 Södra Svealand, något ett lag från Stockholm aldrig lyckats göra lika fort. Vi har även rekordet i matcher i rad utan förlust i Sverige (55). Kristinebergs IP är vår hemmaplan, och vi är det enda laget innan för tullarna som spelar på naturgräs. Vi strävar alltid för att vinna - hur svår uppgiften än är.

FC Stockholm - mot Europa!
MATCHER
FACEBOOK
TWITTER
Följ FC:s matcher live och ta del av
de senaste nyheterna via Twitter:
@fcstockholm
GULDPARTNERS
“Att få hjälpa till med min expertis inom sport har alltid varit en dröm. Utöver det känner jag att mitt varumärke går hand i hand med vad FC är och står för.”
- Daniel Pernsköld, VD
SP3 AB
“Att fått vara med från början på denna resa, hjälpa till och stöjda FC! Se mathcer och få visualiseras tillsammans kändes som en självklart. Tillsammans blir vi vinnare!”
- Johan Eriksson, VD
08-Plattsättarna
“Den sportsliga framgången och familjära atmosfären som tycks finnas kring klubben tilltalade oss mycket! Vi känner att det är något som matchar Coolbets verksamhet väl!”
- Robin Karlsson
Coolbet
“På ett tidigt stadie fann vi bra och roliga sätt att skapa/utveckla varandras varumärken samt affärer! Tillsammans hittade vi en punkt som passade oss väldigt bra och på en rolig nivå för en lång relation tillsammans.”
- Josef Elias
Happy Boss